Κυριακή 28.02.2021 | Εορτάζουν: Κύρα, Κυρά, Κυράτσα, Κυράτσω, Κυράτση, Κυρατσούδα, Μαριάννα

Πρόγραμμα εορτής Πολιούχου Αγίου Βησσαρίωνος Επισκόπου Σταγών Αρχιεπισκόπου Λαρίσης

Ανακοινώσεις διάφορες10.09.2020 | 3:13 μμ

Γράφει ο/η

Λογιστήριο

Γράφει ο/η Λογιστήριο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΣΤΑΓΩΝ & ΜΕΤΕΩΡΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΗΣ ΠΟΛΥΙΟΥΧΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΑΓΩΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΛΑΡΙΣΗΣ

Α΄ Την Κυριακή 13ην Σεπτεμβρίου (προπαραμονήν):
1. Το απόγευμα και περί ώραν 6.45΄ εις τα προπύλαια του Ι. Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή της τιμίας Κάρας του Αγίου, η οποία φυλάσσεται εις την Ι. Μονήν Δουσίκου Πύλης, υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Λήμνου κ. ΙΕΡΟΘΕΟΥ, και εν συνεχεία θα ψαλή ο μέγας Εσπερινός της εορτής του Τιμίου Σταυρού.

Β΄ Την Δευτέρα 14ην Σεπτεμβρίου (παραμονήν):
1. Το πρωί θα τελεσθή η πανηγυρική θεία λειτουργία μετά θείου Κηρύγματος. Η τελετή της Υψώσεως του Τιμ. Σταυρού τελείται μετά την Δοξολογίαν του Όρθρου (περί ώραν 8.45΄ π.μ.).
2. Το απόγευμα και ώραν 7.00΄, εις τον Μητροπολιτικόν Ιερόν Ναόν θα τελεσθή ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου κατά το οποίον θα χοροστατήση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ, συμπαραστατούμενος υπό τον Σεβ. Μητροπολιτών, Πειραιώς κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ, ο οποίος και θα κηρύξη το Θείον Λόγον, Φθιώτιδος κ. ΣΥΜΕΩΝ, Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. ΙΕΡΟΘΕΟΥ και του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ.

Γ΄ Την Τρίτη 15ην Σεπτεμβρίου, ημέραν της εορτής:
1. Το πρωί και ώρα 7.30΄ θα ψαλή ο πανηγυρικός Όρθρος, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Πειραιώς κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ, ο οποίος θα ενδυθή τα ιερά Άμφια εις τον Σωλέα και θα προεξάρχη της πολυαρχιερατικής Θ. Λειτουργίας, ενώ τον Θείον Λόγον θα κηρύξη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. ΣΥΜΕΩΝ.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
+ Ο ΣΤΑΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop