Γ' Την Πέμπτην 15ην Σεπτεμβρίου (κυρίαν ημέραν της εορτής): Το πρωί και ώραν 7.00, θα ψαλή ο πανηγυρικός Όρθρος, χοροστατούντος τού Σεβ. Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. ΘΕΟΛΟΓΟΥ, ο όποιος θα ενδυθη τα ιερά Άμφια εις τον Σολέα και θα προεξάρχη της πολυαρχιερατικής θ. Λειτουργίας, ενώ τον θείον λόγον θα κηρύξη ό Σεβ. Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητης και Ρεντίνης κ. ΠΛΑΤΩΝ. Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ + Ο ΣΤΑΓΩΝ & ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ" /> ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΗΣ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΑΓΩΝ - Η ΕΡΕΥΝΑ
Τρίτη 27.09.2022 | Εορτάζουν: Ακυλίνα, Ακυλίνη, Ακυλήνη, Επίχαρις, Επιχάρια, Ζήνων, Καλλίστρατος, Καλλιστράτης, Καλλιστράτη

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΗΣ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΑΓΩΝ

Ανακοινώσεις διάφορες09.09.2022 | 10:33 πμ

Γράφει ο/η

Λογιστήριο

Γράφει ο/η Λογιστήριο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΣΤΑΓΩΝ & ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Α΄ Την Τρίτην 13ην Σεπτεμβρίου (προπαραμονήν):
Το απόγευμα και ώραν 6.45, εις τα προπύλαια του Ι. Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή της τιμίας Κάρας του Αγίου, η οποία φυλάσσεται εις την Ι. Μονήν Δουσίκου Πύλης, υπό του Ποιμενάρχου μας κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ και εν συνεχείς, θα ψαλή ο μέγας Εσπερινός της εορτής της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.
Β΄ Την Τετάρτην 14ην Σεπτεμβρίου (παραμονήν):
Το πρωί θα τελεσθή η πανηγυρική θεία λειτουργία μετά θείου Κηρύγματος. Ή τελετή της Υψώσεως τού Τιμ. Σταυρού τελείται μετά την Δοξολογίαν τού Όρθρου (περί ώραν 8.45 π.μ.).
Το απόγευμα και ώραν 7.00, εις τον Μητροπολιτικον Ιερόν Ναόν θα ψαλή ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός τού Αγίου, κατά τον όποιον θα χοροστατήση ο Σεβ. Μητροπολίτης Πολυανης και Κιλκισίου κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ, συμπαραστατούμενος υπό των Σεβ. Μητροπολιτών Σερρών και Νιγρίτης κ. ΘΕΟΛΟΓΟΥ, Λαγκαδά, Λητης και “Ρεντίνης κ. ΠΛΑΤΩΝΟΣ, Καστορίας κ. ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ και τού σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ.
Εν συνεχείς και περί ώραν 8.15 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η Λιτάνευσις της ιεράς Εικόνος και της τιμίας Κάρας τού Αγίου, δια των οδών Βλαχάβα και Τρικάλων. Εις την κεντρικήν πλατείαν Ρήγα Φερραίου θα ευλογηθεί η Αρτοκλασία και θα κηρύξει τον θείον λόγον ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. ΘΕΟΛΟΓΟΣ.
Κατόπιν θα επιστρέψωμεν δια των ίδίων οδών εις τον Ιερόν Ναόν δια την Απόλυσιν.
Γ’ Την Πέμπτην 15ην Σεπτεμβρίου (κυρίαν ημέραν της εορτής):
Το πρωί και ώραν 7.00, θα ψαλή ο πανηγυρικός Όρθρος, χοροστατούντος τού Σεβ. Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. ΘΕΟΛΟΓΟΥ, ο όποιος θα ενδυθη τα ιερά Άμφια εις τον Σολέα και θα προεξάρχη της πολυαρχιερατικής θ. Λειτουργίας, ενώ τον θείον λόγον θα κηρύξη ό Σεβ. Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητης και Ρεντίνης κ. ΠΛΑΤΩΝ.
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
+ Ο ΣΤΑΓΩΝ & ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης