" /> Πρόγραμμα Erasmus+ ΚΑ220 στο 7ο Πειραματικό Γυμνάσιο - Η ΕΡΕΥΝΑ
Τρίτη 31.01.2023 | Εορτάζουν: Κύρος, Κύρης, Ευδοξία, Ευδοξούλα, Δόξα, Δοξούλα

Online school space for educational innovation.eu

Πρόγραμμα Erasmus+ ΚΑ220 στο 7ο Πειραματικό Γυμνάσιο

ΤΟΠΙΚΑ26.11.2022 | 12:05 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, δράση ΚΑ220 με τίτλο Online school_space for educational innovation.eu, στο 7ο Πειραματικό Γυμνάσιο φιλοξένησαν τους Ευρωπαίους εταίρους από τη Ρουμανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, τη Λιθουανία και την Τουρκία.

Βασικοί στόχοι του προγράμματος είναι:

– η καλλιέργεια ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών/τριών μέσω καινοτόμων πρακτικών και μεθόδων με την αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών και των πολύπλευρων δυνατοτήτων του διαδικτύου

– η ενσωμάτωση, ισότητα, πολυμορφία και διασφάλιση παροχής ίσων ευκαιριών, ίσης μεταχείρισης και πρόσβασης για όλους,

Οι Ευρωπαίοι/ες μαθητές και μαθήτριες παρακολούθησαν εργαστήρια Ρομποτικής στόχος των οποίων ήταν η ανάπτυξη αναλυτικής – συνθετικής ικανότητας σε ό,τι αφορά την επίλυση προβλημάτων και η καλλιέργεια της δημιουργικότητας και της φαντασίας τους δημιουργώντας και προγραμματίζοντας τις δικές τους κατασκευές.

Επίσης, γνώρισαν τον κόσμο των φορητών συσκευών και των εφαρμογών τους, αναγνώρισαν τις δυνατότητές τους και τον τρόπο αξιοποίησής τους και κατανόησαν ότι η δημιουργία εφαρμογών για φορητές συσκευές είναι απόλυτα συνυφασμένη με την επίλυση προβλήματος.

Είχαν ακόμη την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν ποικίλα ψηφιακά εργαλεία (cartoon story maker, wordwall, wordcloud, padlet, google presentations κ.τ.λ.) και να ευαισθητοποιηθούν πάνω σε κοινωνικά ζητήματα με τη βοήθεια της τεχνικής «τα 6 καπέλα της σκέψης».

Πήραν μια γεύση από τον ελληνικό πολιτισμό κάνοντας εξορμήσεις πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος, παρακολουθώντας μαθήματα ελληνικών και μαθαίνοντας συρτάκι.

Ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Τρικκαίων, ιδιαίτερα, τους κ.κ. Α. Μιχαλάκη και Σ. Καραγιώργο για την ενδιαφέρουσα παρουσίαση στο Μουσείο Τσιτσάνη.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ