Τετάρτη 12.06.2024 | Εορτάζουν: Ονούφριος, Ονούφρης, Ονουφρία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Πρόγραμμα Μητροπολίτου Μ. Εβδομάδος και Πάσχα

Ανακοινώσεις διάφορες07.04.2023 | 10:37 πμ

Γράφει ο/η

Λογιστήριο

Γράφει ο/η Λογιστήριο

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος

Την Κυριακή των Βαων 9 Απριλίου το πρωί, θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Όρθρου, θα τελέσει την θεία Λειτουργία και θα κηρύξει τον θείο λόγο στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Οξυνείας.

Στις 7.00 μ.μ., θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλομοίρας.

Την Μ. Δευτέρα 10 Απριλίου το πρωί, θα τελέσει την θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στην Ιερά Μονή Αγίας Βαρβάρας Ρουσάνου.

Στις 7.00 μ.μ., θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Αγίων Πέτρου και Παύλου Αγιοφύλλου.

Την Μ. Τρίτη 11 Απριλίου το πρωί, θα τελέσει την θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στην Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου Μετεώρων.

Στις 7.00 μ.μ., θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Διάβας.

Την Μ. Τετάρτη 12 Απριλίου το απόγευμα και ώρα 5.30 μ.μ., θα τελέσει το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σταγιάδων.

Στις 7.00 μ.μ., θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Νιπτήρος και του Μυστικού Δείπνου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κακοπλευρίου.

Την Μ. Πέμπτη 13 Απριλίου το πρωί, θα τελέσει την θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Κλεινοβού.

Στις 7 μ.μ., θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία των Αχράντων Παθών του Κυρίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας.

Την Μ. Παρασκευή 14 Απριλίου το πρωί στις 8 π.μ., θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και του Εσπερινού της Αποκαθηλώσεως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας.

Το απόγευμα στις 7 μ.μ., θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Επιταφίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας και εν συνεχεία θα προστεί της λιτανείας του Επιταφίου στην κεντρική πλατεία της πόλεως.

Το Μ. Σάββατο 15 Απριλίου το πρωί, ως εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος θα μεταβεί στα Ιεροσόλυμα, όπου θα λάβει μέρος στην τελετή αφής του Αγίου Φωτός.

Τα μεσάνυχτα του Μ. Σαββάτου, θα τελέσει την ακολουθία της Αναστάσεως και την θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας.

Την Κυριακή του Πάσχα 16 Απριλίου στις 6.30 μ.μ., θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Εσπερινού της Αγάπης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας. Η ένδυση του Αρχιερέως θα γίνει στην αίθουσα των Γραφείων της Ιεράς Μητροπόλεως και κατόπιν, Κλήρος και Λαός θα κατευθυνθούν προς τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος, όπου θα τελεσθεί ο Εσπερινός της Αγάπης και θα αναγνωσθεί το Ιερό Ευαγγέλιο σε διάφορες γλώσσες. Μετά το πέρας του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος θα διανείμει τα πασχάλια αυγά στους πιστούς.

Την Δευτέρα της Διακαινησίμου 17 Απριλίου το πρωί, θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Όρθρου, θα τελέσει την θεία Λειτουργία και θα κηρύξει τον θείο λόγο στον Βυζαντινό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαμπάκας.

———————————————————–

Ο Πανοσιολογιώτατος Ιεροκήρυξ, Αρχιμανδρίτης Χρίστος Κυριαζόπουλος, την Κυριακή των Βαΐων 9 Απριλίου το πρωί θα τελέσει την θεία Λειτουργία και θα κηρύξει τον θείο λόγο στον Ιερό Ναό Γεωργίου Χρυσομηλιάς.

Το απόγευμα θα τελέσει την ακολουθία του Νυμφίου και θα κηρύξει τον θείο λόγο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας.

Την Μ. Δευτέρα 10 Απριλίου το απόγευμα, θα τελέσει την ακολουθία του Νυμφίου και θα κηρύξει τον θείο λόγο στον Ιερό Βυζαντινό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαμπάκας.

Την Μ. Τρίτη 11 Απριλίου το απόγευμα, τελέσει την ακολουθία του Νυμφίου και θα κηρύξει τον θείο λόγο στον Ιερό Ναό Οσίων Μετεωριτών Πατέρων Καλαμπάκας.

Την Μ. Τετάρτη 12 Απριλίου το απόγευμα θα τελέσει την ακολουθία του Νιπτήρος και του Μυστικού Δείπνου στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καλαμπάκας.

Την Μ. Πέμπτη 13 Απριλίου το απόγευμα θα τελέσει την ακολουθία των αχράντων Παθών του Κυρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Χρυσομηλιάς.

Την Μ. Παρασκευἠ 14 Απριλίου το απόγευμα θα τελέσει την ακολουθία του Επιταφίου στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βυτουμά.

Το Μ. Σάββατο 15 Απριλίου το βράδυ θα τελέσει την ακολουθία της Αναστάσεως και την θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου του τοπικού διαμερίσματος Αγίου Δημητρίου.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης