Κυριακή 25.02.2024 | Εορτάζουν: Ρήγας, Ρηγίνος, Ρήγος, Ρηγίνη, Ρηγίνα, Ρεγίνα, Ρεγγίνα, Ρήγισσα, Ρηγούλα, Ρηγίλη, Ρήγω, Ταράσιος, Ταράσης, Ταρσή, Ταρσώ, Ταρασία, Ταρσίτσα, Λωξάνδρα, Λωξάντρα Ρωξάνη, Ρωξάνα, Ορθοδόξης, Δόξης, Δοξάκης, Ορθοδοξία, Δόξα, Ορθούλα, Άξιος, Άξια

Πρόγραμμα Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων

Ανακοινώσεις διάφορες09.02.2024 | 10:50 πμ

Γράφει ο/η

Λογιστήριο

Γράφει ο/η Λογιστήριο

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος

Την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου στις 5 μ.μ., θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Εσπερινού και θα κηρύξει τον θείο λόγο επί τη μνήμη του Αγίου Ενδόξου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους, στην εορτάζουσα Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου, όπου και φυλάσσεται η τιμία Κάρα του Αγίου.

Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου το πρωί, θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Όρθρου, θα τελέσει την θεία Λειτουργία και θα κηρύξει τον θείο λόγο επί τη μνήμη του Αγίου Ενδόξου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους, στην εορτάζουσα Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου, όπου και φυλάσσεται η τιμία Κάρα του Αγίου.

Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου το πρωί, θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Όρθρου, θα τελέσει την θεία Λειτουργία και θα κηρύξει τον θείο λόγο στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Ξηροκάμπου.

Στις 11 π.μ., θα αναπέμψει επιμνημόσυνη δέηση κατά την εκδήλωση της Ηρωικής Μάχης της Μερίτσας.

Την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, κατόπιν προσκλήσεως του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου Αρχ. Μεθοδίου, θα μεταβεί στο Άγιον Όρος, όπου θα προστεί της Αγρυπνίας επί τη εορτή της Υπαπαντής του Χριστού (κατά το παλαιό ημερολόγιο). Επίσης, θα μεταφέρει στην Ιερά Μονή Χιλανδαρίου τεμάχιο ιερού λειψάνου του Οσίου Ιωάσαφ του Μετεωρίτου, το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Μεγάλου Μετεώρου και θα παραμείνει μόνιμα στην σερβική Μονή του Αγίου Όρους, καθότι ο Άγιος Ιωάσαφ ήταν Σέρβος.

——————————————————————————

Ο Πανοσιολιογιώτατος Ιεροκήρυξ, Αρχιμανδρίτης Χρίστος Κυριαζόπουλος, την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου στις 5 μ.μ., θα προστεί της ακολουθίας του Εσπερινού και θα κηρύξει τον θείο λόγο στο εορτάζον ιερό παρεκκλήσιο του Αγίου Χαραλάμπους Καλαμπάκας.

Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου το πρωί, θα τελέσει την θεία Λειτουργία και θα κηρύξει τον θείο λόγο στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Φωτεινού.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης