Παρασκευή 19.08.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Πρόγραμμα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου από 18 Δεκεμβρίου 2021 έως 8 Ιανουαρίου 2022

Ανακοινώσεις διάφορες31.12.2021 | 3:23 μμ

Γράφει ο/η

Λογιστήριο

Γράφει ο/η Λογιστήριο

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ το Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2022 το πρωί, εορτή της κατά Σάρκα Περιτομής του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού και του εν Αγίοις πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας θα Λειτουργήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων. Περί ώρα 10:30 θα προστεί της επισήμου Δοξολογίας δια την πρώτη του έτους. Εν συνεχεία θα ευλογήσει την Αγιοβασιλόπιτα της Ενορίας.
Την Κυριακή 2 Ιανουαρίου το πρωί θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πατρών και θα τελέσει την εις Διάκονο Χειροτονία του κ. Αλεξάνδρου Αγγελόπουλου.
Την Τρίτη 4 Ιανουαρίου από 6 έως 10 το βράδυ θα Χοροστατήσει κατά την Ακολουθία των Μεγάλων και Βασιλικών Ωρών των Θεοφανείων και εν συνεχεία θα τελέσει τον Αρχιερατικό Εσπερινό με τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων.
Την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου το απόγευμα στις 6 θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού των Θεοφανείων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων.
Το βράδυ θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά τη διάρκεια της Ιεράς Αγρυπνίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων και θα τελέσει την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού.
Την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου το πρωί, εορτή των Θεοφανείων του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, θα Λειτουργήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων και θα τελέσει την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού.
Εν συνεχεία στις 11:45, επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του λαού, θα προεξάρχει της Ιεράς Λιτανεύσεως προς την Κεντρική Γέφυρα των Τρικάλων όπου και θα τελεσθεί η Ακολουθία Καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού.
Το απόγευμα, ευγενώς προσκληθείς, θα μεταβεί Ιερό Ναό των Θεοφανείων, του Τιμίου Προδρόμου και της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας Λαγκαδά όπου θα συμμετάσχει στον λαμπρό πανηγυρισμό της Εορτής της Συνάξεως του Τιμίου Προδρόμου.
Την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου το πρωί θα συλλειτουργήσει στον Ιερό Ναό των Θεοφανείων, του Τιμίου Προδρόμου και της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας Λαγκαδά και εν συνεχεία θα συμμετάσχει στο ιερό μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κυρού Ιωάννου.
Το απόγευμα και το Σάββατο 8 Ιανουαρίου το πρωί, ευγενώς προσκληθείς, θα μεταβεί στην Όσσα Λαγκαδά όπου θα συμμετάσχει στον λαμπρό πανηγυρισμό της Ιεράς μνήμης της Αγίας Νεομάρτυρος Κυράννης

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης