Πέμπτη 18.07.2024 | Εορτάζουν: Αιμιλιανός, Αιμίλιος, Αιμιλιανή, Έμμυ, Αιμιλία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Πρόγραμμα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου από 22 Δεκεμβρίου 2023 έως 8 Ιανουαρίου 2024

Ανακοινώσεις διάφορες27.12.2023 | 7:24 μμ

Γράφει ο/η

Λογιστήριο

Γράφει ο/η Λογιστήριο

 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΤΡΙΚΚΗΣ, ΓΑΡΔΙΚΙΟΥ ΚΑΙ ΠΥΛΗΣ
 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου το πρωί θα Λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Στεφάνου Τρικάλων.
Το απόγευμα στις 7:00 θα μεταβεί στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων Τρικάλων και θα παρακολουθήσει την εορταστική εκδήλωση που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης για τους φοιτητές, τις φοιτήτριες τους νέους και νέες και τα νέα ζευγάρια της Μητροπόλεως. Η όλη εκδήλωση θα περιλαμβάνει ομιλία από τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο Ευάγγελο Παπανικολάου και στη συνέχεια, αφού παρατεθεί δεξίωση, θα επακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με οδηγό την δημοτική μας παράδοση.
Την *Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ*
Την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου στις 8:00 το βράδυ θα μεταβεί στην αίθουσα «Δημήτριος Καβράκος» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρικκαίων «Αθανάσιος Τριγώνης» όπου θα τελέσει την ορκωμοσία του Δημάρχου Τρικκαίων και των Μελών του νέου Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και των Προέδρων και Συμβούλων των Κοινοτήτων.
Ακολούθως 9:30 με 12:30 βραδινή θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων με την ευκαιρία της Εορτής των Αγίων Νηπίων.
Την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι θα μεταβεί στην Πύλη όπου θα τελέσει την ορκωμοσία του Δημάρχου και των Μελών του νέου Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και των Προέδρων και Συμβούλων των Κοινοτήτων.
Το απόγευμα στις 5:30 θα Χοροστατήσει και θα Ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων επί τη εορτή του Αγίου Γεδεών του εν Τυρνάβω.
Το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου στις 5:00 το απόγευμα θα μεταβεί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου εκ Μετσόβου Τρικάλων και θα παρακολουθήσει εκδήλωση-αφιέρωμα στους κεκοιμημένους Ιερείς του Ιερού Ναού.
Την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου το πρωί θα τελέσει την αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία του Αγίου Αποστόλου Ιακώβου του Αδελφοθέου στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων.
Το απόγευμα στις 6:00, επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του λαού, θα υποδεχθεί στα προπύλαια του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων απότμημα Ιερού Λειψάνου του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας. Εν συνεχεία θα Χοροστατήσει και θα Ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού για την Εορτή της κατά Σάρκα Περιτομής του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού και του εν Αγίοις πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας. Εν συνεχεία θα ευλογήσει την Αγιοβασιλόπιτα.
Τη Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2024 το πρωί 7:15 έως 10:30, εορτή της κατά Σάρκα Περιτομής του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού και του εν Αγίοις πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας θα Λειτουργήσει και θα Ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων.
Περί ώρα 11:00 θα προστεί της επισήμου Δοξολογίας δια την πρώτη του έτους στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων. Εν συνεχεία θα ευλογήσει την Αγιοβασιλόπιτα της Ενορίας.
Την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024 στις 5:30 το απόγευμα θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Στεφάνου Τρικάλων επί τη ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Εφραίμ Τρίκκης.
Την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2024 το πρωί θα Λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Στεφάνου Τρικάλων επί τη ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Εφραίμ Τρίκκης.
Το βράδυ 9:30 έως 12:30 θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής χωρίου Αγία Κυριακή με την ευκαιρία της Εορτής του Αγίου Νικηφόρου του Λεπρού.
Την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2024 το βράδυ 8:30 έως 12.30 θα Χοροστατήσει κατά την Ακολουθία των Μεγάλων και Βασιλικών Ωρών των Θεοφανείων και εν συνεχεία θα ιερουργήσει κατά τον Αρχιερατικό Εσπερινό με τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων.
Την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024 το απόγευμα στις 6:00 θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού των Θεοφανείων στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων.
Το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024 το πρωί 7:00 έως 10:30, εορτή των Θεοφανείων του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, θα Λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων.
Ακολούθως 10:45 έως 11:30 θα τελέσει την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων.
Εν συνεχεία στις 11:30, επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του λαού, θα προεξάρχει της Ιεράς Λιτανεύσεως προς την Κεντρική Γέφυρα των Τρικάλων όπου στις 12:00 θα τελεσθεί η Ακολουθία Καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού.
Εν συνεχεία στις 13:30 θα μεταβεί στη Λίμνη «Γκιτζή» στο Μικρό Κεφαλόβρυσο και θα τελέσει την Ακολουθία Καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού.
Την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024 το πρωί, ευγενώς προσκληθείς, θα συλλειτουργήσει στον Ιερό Ναό των Θεοφανείων, του Τιμίου Προδρόμου και της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας Λαγκαδά και εν συνεχεία θα συμμετάσχει στο ιερό μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κυρού Ιωάννου.
Το απόγευμα και τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024 το πρωί, ευγενώς προσκληθείς, θα μεταβεί στην Όσσα Λαγκαδά όπου θα συμμετάσχει στον λαμπρό πανηγυρισμό της Ιεράς μνήμης της Αγίας Νεομάρτυρος Κυράννης.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης