Κυριακή 28.05.2023 | Εορτάζουν: Διοσκουρίδης, Διοσκορίδης, Διόσκορος

Πρόγραμμα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου από 31 Μαρτίου έως 8 Απριλίου 2023

Ανακοινώσεις διάφορες01.04.2023 | 12:40 μμ

Γράφει ο/η

Λογιστήριο

Γράφει ο/η Λογιστήριο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΤΡΙΚΚΗΣ, ΓΑΡΔΙΚΙΟΥ ΚΑΙ ΠΥΛΗΣ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ το Σάββατο 1 Απριλίου στις 6:00 το απόγευμα θα Χοροστατήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων. Ακολούθως θα ομιλήσει ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος και ιατρός π. Ευάγγελος Παπανικολάου, κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Καμερούν του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.
Την Κυριακή 2 Απριλίου το πρωί θα Λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων.
Το απόγευμα στις 6:00 θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του τελευταίου Κατανυκτικού Εσπερινού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων. Εν συνεχεία θα ομιλήσει ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Σχοινάς εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Φιλοπάππου.
Τη Δευτέρα 3 Απριλίου στις 10:00 το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων θα προεδρεύσει κατά την Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης. Έπειτα θα ομιλήσει ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Σχοινάς εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Φιλοπάππου.
Την Παρασκευή 7 Απριλίου στις 8:00 το απόγευμα θα μεταβεί στον Δημοτικό Κινηματογράφο του Δήμου Τρικκαίων στο Μύλο Ματσόπουλου και θα παρακολουθήσει την επιτυχημένη ιστορική ταινία της κινηματογραφικής ομάδας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος με τίτλο: “Διάκος ο ηρωομάρτυς” που αναφέρεται στη ζωή και το μαρτύριο του Αθανασίου Διάκου.
Το βράδυ θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Στεφάνου Τρικάλων επί τη εορτή εγέρσεως του Αγίου και δικαίου φίλου του Χριστού Λαζάρου του τετραημέρου.
Το Σάββατο 8 Απριλίου το πρωί θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Ριζαριού. Εν συνεχεία θα τελέσει το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της αειμνήστου Αρετής Κορδαμπάλου.
Το απόγευμα στις 7:30 θα μεταβεί στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης «ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΓΩΝ ΑΛΕΞΙΟΣ» και θα παρακολουθήσει την Συναυλία που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη με τίτλο «Η οδός των Παθών» και θα περιλαμβάνει επίκαιρους ύμνους από τη Χορωδία Ενηλίκων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης