Σάββατο 02.12.2023 | Εορτάζουν: Μερόπη, Μυρόπη, Σολομών, Σολομώντας, Σόλων, Σόλωνας, Σολομωντία, Πορφύριος, Πορφυρός, Πορφύρης, Πορφυρή, Πορφυρία, Πορφύρα, Πορφυρώ, Πορφυρούλα

Πρόγραμμα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου έως 24 Νοεμβρίου 2023

Ανακοινώσεις διάφορες21.11.2023 | 10:25 πμ

Γράφει ο/η

Λογιστήριο

Γράφει ο/η Λογιστήριο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΤΡΙΚΚΗΣ, ΓΑΡΔΙΚΙΟΥ ΚΑΙ ΠΥΛΗΣ
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ την Τρίτη 21 Νοεμβρίου το πρωί θα Λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων. Περί ώρα 10:30 θα προστεί της επισήμου Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων επί τη ημέρα μνήμης των Ενόπλων Δυνάμεων. Ακολούθως θα μεταβεί στο στρατόπεδο Καβράκου όπου θα τελέσει επιμνημόσυνο δέηση.
Το βράδυ 8:30 έως 12:15 θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία (Εσπερινό, Όρθρο και Θεία Λειτουργία) επί τη μνήμη του Οσίου Ιακώβου του εν Ευβοία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων.
Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου το απόγευμα στις 5:00, επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του λαού, θα υποδεχθεί στα προπύλαια του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Σωτήρος Μεγάρχης απότμημα Ιερών Λειψάνων των Αγίων Λουκά του Ιατρού και Αγίου Αθανασίου Χαμακιώτου.
Ακολούθως θα τελέσει την Ακολουθία του Αγιασμού με αφορμή την έναρξη των Μηνιαίων Συνάξεων “Ανθολόγιον Πίστης” της ενορίας Μεγάρχης και θα παρακολουθήσει την ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου και του Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβύτερου Σπυρίδωνος Βασιλάκου.
Την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου στις 10:00 το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων θα προεδρεύσει κατά την Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης. Έπειτα θα ομιλήσουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος και ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Βασιλάκος.
Το απόγευμα στις 5:00, επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του λαού, θα υποδεχθεί στα προπύλαια του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Τρικάλων απότμημα Ιερών Λειψάνων των Αγίων Λουκά του Ιατρού και Αγίου Αθανασίου Χαμακιώτου.
Εν συνεχεία θα παρακολουθήσει την ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου.
Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου στις 4:30 το απόγευμα θα Χοροστατήσει και θα Ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Κρήνης.
Εν συνεχεία από 7:00 έως 9:00 θα τελέσει Εσπερινή Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Τρικάλων επί τη μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης της Πανσόφου.
 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης