Κυριακή 21.04.2024 | Εορτάζουν: Αλεξάνδρα, Αλεξία, Αλεξάντρα, Αλέκα, Ιανουάριος, Ιανός, Ιανή, Φαίστος, Φαιστή, Φαιστίνα,Βάιος, Βάια, Βάγια, Βαία Δάφνης, Δάφνη

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Πρόγραμμα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου έως 28 Μαρτίου 2024

Ανακοινώσεις διάφορες21.03.2024 | 9:30 πμ

Γράφει ο/η

Λογιστήριο

Γράφει ο/η Λογιστήριο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΤΡΙΚΚΗΣ, ΓΑΡΔΙΚΙΟΥ ΚΑΙ ΠΥΛΗΣ
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ την Πέμπτη 21 Μαρτίου το απόγευμα στις 7:00, επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του λαού, θα υποδεχθεί έμπροσθεν των προπυλαίων του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων Τρικάλων την Τιμία Κάρα του αγίου ενδόξου ιερομάρτυρος Ελευθερίου εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Ελασσόνος. Ακολούθως θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων
Την Παρασκευή 22 Μαρτίου το απόγευμα στις 5:30 θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού και της Α΄ Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Κρήνης.
Περί ώρα 7:30 θα Χοροστατήσει κατά την Ακολουθία της Α΄ Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων Τρικάλων.
Ακολούθως στις 9:00 θα Χοροστατήσει κατά την Ακολουθία της Α΄ Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων.
Εν συνεχεία στις 9:30 θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία με την Ακολουθία της Α΄ Στάσεως των Χαιρετισμών στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων Τρικάλων με την ευκαιρία ελεύσεως της Τιμίας Κάρας του αγίου ενδόξου ιερομάρτυρος Ελευθερίου.
Το Σάββατο 23 Μαρτίου το πρωί θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Πηγής και θα τελέσει την Ακολουθία της Αρτοκλασίας.
Το μεσημέρι στις 3:00, επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του λαού, θα υποδεχθεί έμπροσθεν των προπυλαίων του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος χωρίου Άγιος Βησσαρίων (Δούσικο) την Τιμία Κάρα του εν Αγίοις Πατρός Ημών Βησσαρίωνος Αρχιεπισκόπου Λαρίσης του Θαυματουργού. Ακολούθως θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού.
Το απόγευμα στις 5:30, επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του λαού, θα υποδεχθεί στα προπύλαια του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Φαρκαδόνος την Τιμία Κάρα του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Δανιήλ του εκ Τσιοτίου καταγομένου. Εν συνεχεία θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού.
Ακολούθως στις 7:30 θα μεταβεί στην Αίθουσα «Δημήτριος Καβράκος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρικκαίων «Αθανάσιος Τριγώνης» και θα παρακολουθήσει την Εκδήλωση μνήμης για τα 50 χρόνια από την Τουρκική Εισβολή στην Κύπρο και την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης με την υποστήριξη του συλλόγου Κυπρίων Νομού Τρικάλων με τίτλο «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ» και θα περιλαμβάνει τραγούδια, θεατρικά δρώμενα, προβολή, μαρτυρίες, χορευτικά τμήματα από τον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μπάρας Τρικάλων και τη Χορωδία ενηλίκων της Ιεράς μας Μητροπόλεως.
Την Κυριακή 24 Μαρτίου (της Ορθοδοξίας) το πρωί θα Λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων Τρικάλων.
Το απόγευμα στις 6:00 θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων με την ευκαιρία της Εορτής της Εφεστίου Ιεράς Εικόνος του αντιγράφου της «Παναγίας της Δεξιάς» και του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου.
Ακολούθως από τις 9:30 θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία (Όρθρος και Θεία Λειτουργία) με την ευκαιρία της Πανηγύρεως της Εφεστίου Ιεράς Εικόνος του αντιγράφου της «Παναγίας της Δεξιάς» και του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου στον ίδιο Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό.
Τη Δευτέρα 25 Μαρτίου το πρωί στις 10:30 θα προστεί της επισήμου Δοξολογίας επί τη Εθνική Επετείω στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Φαρκαδόνος. Εν συνεχεία θα μεταβεί στην Κεντρική Πλατεία Φαρκαδόνος όπου θα τελέσει επιμνημόσυνο δέηση και ακολούθως θα παρακολουθήσει την παρέλαση.
Εν συνεχεία στις 12:00 θα παρακολουθήσει την παρέλαση στην Κεντρική Πλατεία των Τρικάλων.
Το απόγευμα στις 6:00 θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Μεθέορτου Εσπερινού στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων και θα τελέσει το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου.
Την Τρίτη 26 Μαρτίου το απόγευμα από 7:00 έως 8:30 θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων.
Την Τετάρτη 27 Μαρτίου το απόγευμα από 7:00 έως 8:30 θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων.
Την Πέμπτη 28 Μαρτίου το απόγευμα από 7:00 έως 9:00 θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων επί τη εορτή της Οσίας Γαβριηλίας.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης