Κυριακή 28.05.2023 | Εορτάζουν: Διοσκουρίδης, Διοσκορίδης, Διόσκορος

Πρόγραμμα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου κατά την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα και τη Διακαινήσιμο Εβδομάδα

Ανακοινώσεις διάφορες12.04.2023 | 9:37 πμ

Γράφει ο/η

Λογιστήριο

Γράφει ο/η Λογιστήριο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΤΡΙΚΚΗΣ, ΓΑΡΔΙΚΙΟΥ ΚΑΙ ΠΥΛΗΣ
 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ τη Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου το πρωί 7:30 έως 9:30 θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων. Έπειτα στις 9:30 θα τελέσει το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στον ίδιο Ιερό Ναό.
Το απόγευμα στις 4:00 θα τελέσει το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Στεφάνου Τρικάλων.
Το βράδυ στις 7:30 θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Νιπτήρος στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων.
Ακολούθως από ώρα 10:00 έως 12:30 βραδινή θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων.
Τη Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου στις 11:00 το πρωί θα αναπέμψει επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως του Μακαριστού Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κυρού Αλεξίου επί του τάφου στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων.
Στις 11:30 το πρωί θα αναπέμψει επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των προκατόχων κεκοιμημένων Αρχιερέων και κεκοιμημένων αδελφών στο Α΄ Κοιμητήριο Τρικάλων.
Στη 12:30 το μεσημέρι θα αναπέμψει επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων αδελφών στο Κοιμητήριο Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.
Στη 1:00 το μεσημέρι θα αναπέμψει επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων αδελφών στο Κοιμητήριο Αγίας Μονής.
Στις 6:50 το βράδυ θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία των Αχράντων Παθών του Κυρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων.
Στις 9:30 το βράδυ θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία των Αχράντων Παθών του Κυρίου στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Στεφάνου Τρικάλων.
Τη Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου στις 10:30 το πρωί θα χοροστατήσει κατά την Ακολουθία Εσπερινού της Αποκαθηλώσεως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων.
Εν συνεχεία στις 12:30 το μεσημέρι θα χοροστατήσει κατά την Ακολουθία Εσπερινού της Αποκαθηλώσεως στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων Τρικάλων.
Στις 2:00 το μεσημέρι  θα αναπέμψει επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων αδελφών στο Κοιμητήριο Σαραγίων.
Στις 3:00 το μεσημέρι θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Επιταφίου στον Ιερό Ναό Αγίων Νικολάου, Ραφαήλ και Ειρήνης στο Νοσοκομείο Τρικάλων.
Το βράδυ στις 7:00 θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Επιταφίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων. Εν συνεχεία στις 9:45 θα προστεί της περιφοράς των Επιταφίων στην Κεντρική Πλατεία της πόλεως των Τρικάλων.
Το Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου το πρωί 7:45-10:00 θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων.
Το απόγευμα στις 7:00 θα χοροστατήσει κατά την Ακολουθία της Αναστάσεως στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Τρικάλων.
Το βράδυ στις 8:00 θα χοροστατήσει κατά την Ακολουθία της Αναστάσεως στον Ιερό Ναό Αγίων Νικολάου, Ραφαήλ και Ειρήνης στο Νοσοκομείο Τρικάλων.
Εν συνεχεία το βράδυ στις 11:00 κατά την Ακολουθία της Αναστάσεως, θα χοροστατήσει και θα ιερουργήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων.
Την Κυριακή του Πάσχα 16 Απριλίου το πρωί στις 11:00 θα Χοροστατήσει κατά τον Εσπερινό της Αγάπης στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κορμπόβου.
Το απόγευμα θα Χοροστατήσει κατά τον Εσπερινό της Αγάπης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου. Η ένδυση του Αρχιερέως θα γίνει στον πρώτο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της πόλεώς μας, του Αγίου Στεφάνου στις 7:00 και κατόπιν θα κατευθυνθούν, Κλήρος και Λαός, προς τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου, όπου θα τελεστεί ο Εσπερινός της Αγάπης στις 7:30 και θα αναγνωσθεί το Ιερό Ευαγγέλιο στα Ελληνικά και σε ξένες γλώσσες. Μετά το πέρας του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος θα διανείμει τα Πασχάλια αυγά στους πιστούς.
Τη Δευτέρα της Διακαινησίμου 17 Απριλίου το πρωί θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Παλαιομοναστήρου.
Το απόγευμα στις 7:00 θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στο Νοσοκομείο Τρικάλων.
Την Τρίτη της Διακαινησίμου 18 Απριλίου το πρωί ο πρωί θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στο Νοσοκομείο Τρικάλων.
Το απόγευμα στις 7:00 θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού με την ευκαιρία της Πανηγύρεως της Εφεστίου Ιεράς Εικόνος του αντιγράφου της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας «Πορταΐτισσας» στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων.
Την Τετάρτη της Διακαινησίμου 19 Απριλίου το απόγευμαστις 7:00, επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του λαού, θα υποδεχθεί έμπροσθεν των προπυλαίων του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Γριζάνου απότμημα Ιερού Λειψάνου του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Εν συνεχεία θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού.
Την Πέμπτη της Διακαινησίμου 20 Απριλίου στις 7:00 το απόγευμα θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την ακολουθία του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων.
Την Παρασκευή της Διακαινησίμου 21 Απριλίου το πρωί θα Λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων.
Το απόγευμα στις 6:30 θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την ακολουθία του Μεθεόρτου Εσπερινού στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Παναγίτσης.
Το βράδυ στις 9:30 θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Τρικάλων με την ευκαιρία της Πανηγύρεως της Εφεστίου Ιεράς Εικόνος του αντιγράφου της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας «ΓΛΥΚΟΦΥΛΟΥΣΑΣ.
Το Σάββατο της Διακαινησίμου 22 Απριλίου το απόγευμα στις 6:30 θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού της Αγάπης στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αμπελακίων Τρικάλων.
Την Κυριακή 23 Απριλίου το πρωί θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ροτόντα Θεσσαλονίκης.
 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης