Τετάρτη 29.11.2023 | Εορτάζουν: Φαίδρα, Φαιδρούλα, Φαιδρίνα, Φιλούμενος, Φίλος, Φιλουμένη, Φιλομίνα, Φιλομίλα, Φιλομίλη, Φίλη

Πρόγραμμα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου από 18 έως 24 Μαΐου

Ανακοινώσεις διάφορες20.05.2019 | 12:58 μμ

Γράφει ο/η

Λογιστήριο

Γράφει ο/η Λογιστήριο

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ την Κυριακή 19 Μαΐου το απόγευμα 7 θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Φήκης. Ακολούθως θα προεξάρχει της Ιεράς Λιτανείας της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Νικολάου.
Το βράδυ θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αρδανίου Τρικάλων με την ευκαιρία ελεύσεως του Αντιγράφου της Ιεράς Εικόνος «Η ΠΑΝΤΩΝ ΕΛΠΙΣ», του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου και των θρησκευτικών εκδηλώσεων επί τη συμπληρώσει διακοσίων ετών του Ιερού Ναού.
Τη Δευτέρα 20 Μαΐου το απόγευμα και την Τρίτη 21 Μαΐου, ευγενώς προσκληθείς, θα παραβρίσκεται στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς όπου θα συμμετάσχει στον λαμπρό πανηγυρισμό του Ιερού Ναού.
Την Τρίτη 21 Μαΐου το βράδυ θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων επί τη εορτή της Μεσοπεντηκοστής.
Την Πέμπτη 23 Μαΐου το απόγευμα στις 6:30, επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του λαού, θα υποδεχθεί έμπροσθεν των προπυλαίων του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων την Τιμία Χείρα του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.
Ακολούθως θα προεξάρχει της Ιεράς Λιτανεύσεως της Τιμίας Χειρός του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων.
Εν συνεχεία στις 8:30 θα μεταβεί στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως «ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΓΩΝ ΑΛΕΞΙΟΣ» (οδός Όθωνος) και θα παρακολουθήσει την θεατρική παράσταση από τη Θεατρική ομάδα της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών με τίτλο «Νεομάρτυς Άγιος Παύλος, διακόσια χρόνια από το μαρτύριό του».
Το βράδυ θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων με την ευκαιρία ελεύσεως της Τιμίας Χειρός του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου.
Την Παρασκευή 24 Μαΐου το πρωί στις 11:30 θα Χοροστατήσει κατά την ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως προς τον Άγιο Ανδρέα στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων.
Το απόγευμα στις 6:30 θα Χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Εσπερινού και θα τελέσει το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων
Εν συνεχεία στις 8:00 θα μεταβεί στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως «ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΓΩΝ ΑΛΕΞΙΟΣ» (οδός Όθωνος) και θα παρακολουθήσει τη θεατρική παράσταση από την Θεατρική ομάδα της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών με τίτλο «Νεομάρτυς Άγιος Παύλος, διακόσια χρόνια από το μαρτύριό του».

ΚΙΝΗΣΗ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΓΩΝ
ΘΕΙΟΝ ΚΗΡΥΓΜΑ
ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΕΣ:
Ο Πρωτοσύγκελλος π. Αλέξιος Κανίνας τη Δευτέρα 20 Μαΐου το απόγευμα κατά την ακολουθία του Εσπερινού στο Μεγάλο Κεφαλόβρυσο.
Την Τρίτη 21 Μαΐου το πρωί θα λειτουργήσει στο Μεγάλο Κεφαλόβρυσο.
Ο π. Χαρίτων Μανιτάρας την Τρίτη 21 Μαΐου το πρωί θα λειτουργήσει στο Ελευθεροχώρι.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης