Τρίτη 28.06.2022 | Εορτάζουν: Ανάργυρος, Ανάργυρη, Αναργυρούλα, Γερμανός

Πρόγραμμα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου έως 18 Οκτωβρίου 2019

Ανακοινώσεις διάφορες14.10.2019 | 3:47 μμ

Γράφει ο/η

Λογιστήριο

Γράφει ο/η Λογιστήριο

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου το πρωί θα συμμετάσχει στη Χειροτονία του Εψηφισμένου Μητροπολίτου Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιεροθέου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.
Την Τρίτη 15 Οκτωβρίου το πρωί θα συμμετάσχει στη Χειροτονία του Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Εψηφισμένου Επισκόπου Ωρεών κ. Φιλοθέου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.
Το απόγευμα και ώρα 5 επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του λαού, θα υποδεχθεί έμπροσθεν των προπυλαίων του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Λαγγαδιάς απότμημα Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου, από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης προς ευλογία του πιστού λαού του χωρίου. Εν συνεχεία θα Χοροστατήσει και θα Ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού.
Στις 6:30 επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του λαού, θα υποδεχθεί έμπροσθεν των προπυλαίων του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αγρελιάς απότμημα Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου, από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης προς ευλογία του πιστού λαού του χωρίου. Ακολούθως θα Χοροστατήσει και θα Ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού.
Το βράδυ από ώρα 9 έως 12:30 θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων επί τη επετείω εκλογής και χειροτονίας αυτού ως επισκόπου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Στο τέλος θα διανείμει ως ευλογία Άγιο Μύρο του Αγίου Δημητρίου από τον ομώνυμο Ιερό Προσκυνηματικό Ναό της Θεσσαλονίκης.
Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου το απόγευμα και ώρα 6 επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του λαού, θα υποδεχθεί έμπροσθεν των προπυλαίων της Ιεράς Μονής Αγίου Δημητρίου Γριζάνου απότμημα Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου, από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης προς ευλογία του πιστού λαού του χωρίου. Εν συνεχεία θα Χοροστατήσει και θα Ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού.
Το βράδυ και ώρα 9 επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του λαού, θα υποδεχθεί έμπροσθεν των προπυλαίων του Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Τρικάλων απότμημα Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου, από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης. Ακολούθως θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία με την ευκαιρία της εορτής της Συνάξεως των Αγίων είκοσι Αναργύρων.
Την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου το απόγευμα στις 4:30 θα μεταβεί στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Αγίας Παρασκευής Τρικάλων και θα τελέσει την Ακολουθία του Αγιασμού στη χορωδία αντρών και γυναικών της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών.
Στις 5:30 θα μεταβεί στην αίθουσα της «ΓΕΧΑ» Τρικάλων, θα τελέσει την Ακολουθία του Αγιασμού και θα ομιλήσει καταλλήλως επί τη ενάρξη των κηρυγμάτων.
Στις 7 επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του λαού, θα υποδεχθεί έμπροσθεν των προπυλαίων του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Παλαιομοναστήρου απότμημα Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου, από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης προς ευλογία του πιστού λαού του χωρίου. Εν συνεχεία θα Χοροστατήσει και θα Ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού.
Το βράδυ στις 8:30 θα μεταβεί στο υπερώο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Τρικάλων, θα τελέσει την Ακολουθία του Αγιασμού και θα ομιλήσει καταλλήλως επί τη ενάρξη των εβδομαδιαίων συναντήσεων της συνάξεως νέων.
Εν συνεχεία και ώρα 9:30 επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του λαού, θα υποδεχθεί έμπροσθεν των προπυλαίων του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Μπάρας Τρικάλων απότμημα Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου, από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης. Ακολούθως θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά.
Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου το πρωί στις 11 θα μεταβεί στο Στρατόπεδο Καβράκου όπου θα τελέσει την ορκωμοσία των Πρωτοετών Σπουδαστών της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών.
Στις 6 επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του λαού, θα υποδεχθεί έμπροσθεν των προπυλαίων του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Γόμφων απότμημα Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου, από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης προς ευλογία του πιστού λαού του χωρίου. Εν συνεχεία θα Χοροστατήσει και θα Ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού.
Το βράδυ θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων επί τη εορτή του Αγίου Προφήτου Ιωήλ.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης