Πέμπτη 29.09.2022 | Εορτάζουν: Κυριάκος

Πρώην ΟΕΚ: Συνεχίζουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις οι δανειολήπτες

ΤΟΠΙΚΑ24.05.2018 | 1:11 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Μετά από χρόνια αναμονής, αβεβαιότητας και αδυναμίας πληρωμής, οι δανειολήπτες και οι ιδιοκτήτες κατοικιών του πρώην ΟΕΚ, έχουν μπει σε διαδικασία ρυθμίσεων ιδιαίτερα ευνοϊκών και με αντίστοιχες προβλέψεις σε ότι αφορά την μείωση των εισοδημάτων τους όλα αυτά τα χρόνια της λιτότητας. Στα Τρίκαλα, οι περισσότεροι αδυνατούσαν τα τελευταία χρόνια να καλύψουν τις δόσεις τόσο των δανείων όσο και αυτές που προβλεπόταν για τους δικαιούχους εργατικών κατοικιών.

Με τις νέες ρυθμίσεις, η πλειοψηφία των ιδιοκτητών εργατικών κατοικιών σε οικισμούς των Τρικάλων, που δεν μπορούσε να αποπληρώνει με συνέπεια και να ανταποκριθεί στα χρήματα που αρχικά προβλεπόταν από τον οργανισμό, κατάφεραν να διασφαλίσουν τα σπίτια τους, και να καταβάλλουν πολύ μικρότερα ποσά. Η διαδικασία έχει πλέον κλείσει, και το σύνολο των οικιστών που όφειλε στον πρώην οργανισμό εργατικής κατοικίας έχει ενταχθεί στις ευνοϊκές ρυθμίσεις.

Πλέον, η προσοχή στρέφεται στους δανειολήπτες του οργανισμού. Εκείνοι δηλαδή που έλαβαν δάνειο με την κάλυψη της Εργατικής Εστίας. Όπως τονίζει ο διευθυντής του ΟΑΕΔ Τρικάλων (οργανισμός που πλέον χειρίζεται τα θέματα του ΟΕΚ), κ. Βασίλης Τσίπας, το ενδιαφέρον είναι ιδιαίτερα υψηλό με τις αιτήσεις να υποβάλλονται ηλεκτρονικά.

Στην επόμενη φάση, που αναμένεται σύντομα, μέσα από την ενεργοποίηση ειδικής πλατφόρμας, τα αιτήματα θα εξετάζει ο ΟΑΕΔ. Αξίζει να σημειωθεί, ότι αναμένεται και δυνατότητα κι άλλης ρύθμισης, που θα αφορά ακόμη περισσότερους δανειολήπτες του ΟΕΚ των οποίων τα δάνεια έχουν καταγγελθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης