Τρίτη 20.10.2020 | Εορτάζουν: Αρτέμιος, Αρτέμης, Άρτεμις, Αρτέμη, Αρτέμιδα, Αρτεμία, Αρτεμισία, Γεράσιμος, Μάκης, Μικές, Μίκης, Γερασιμούλα, Διάνα, Ντιάνα, Ενόη, Ματρώνα, Ματρόνα, Κερασιά, Κερασία

Πρόκληση η επιστροφή στην κανονικότητα για το ΚΤΕΛ Τρικάλων

ΤΟΠΙΚΑ02.06.2020 | 5:47 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Σε όλη τη διάρκεια των μέτρων κατά της πανδημίας το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Τρικάλων ακολούθησε κι αυτό τη δική του διαδρομή στην προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά του ιού. Από την πρώτη εξάλλου ημέρα, και πριν καν ανακοινωθούν τα μέτρα από την πλευρά της Κυβέρνησης, εφαρμόστηκαν εντατικές διαδικασίες καθαρισμού των λεωφορείων και των σταθμών ώστε να διασφαλιστεί η υγεία των επιβατών. Σήμερα, η κατάσταση επανέρχεται σταδιακά σε ότι αφορά το κομμάτι των δρομολογίων με έντονη ανησυχία όμως για την οικονομική πορεία του μοναδικού φορέα Μέσων Μαζικής Μεταφοράς που συνδέει το νομό με κάθε προορισμό.

Σε ότι αφορά τα δρομολόγια για Αθήνα έχουν αυξηθεί στα τρία και σταδιακά θα αυξάνουν ενώ από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια και σε Πλαταμώνα και Νέους Πόρους. Από εκεί και πέρα όμως υπάρχει διάχυτος προβληματισμός και αγωνία από το κόστος που προκύπτει με την εφαρμογή των μέτρων που ναι μεν εφαρμόζονται για τις χερσαίες μεταφορές όμως δεν εφαρμόζονται αντίστοιχα στις αεροπορικές συνδέσεις. Αυτή τη στιγμή, η υγειονομική οδηγία οδηγεί στο να κινούνται λεωφορεία με τους μισούς επιβάτες. Η πληρότητα βρίσκεται στο 50% με άλλα λόγια, ενώ το ΚΤΕΛ όπως αναφέρει ο πρόεδρος κ. Βασίλης Τζατζάκης, βάζει σε κάθε διαδρομή δύο λεωφορεία για να μπορέσει να καλύψει τις επιβατικές ανάγκες ενώ ταυτόχρονα συνεχίζει να υπηρετεί την κοινωνική πολιτική με μειωμένες τιμές σε εισιτήρια, όπως και σε κοινωνικές ομάδες φοιτητών, ΑμεΑ, πολυτέκνων κοκ.

Όπως επισημαίνει και ο ίδιος απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, μέχρι στιγμής δεν έχει προβλεφθεί η ενίσχυση του κλάδου ώστε να μείνει ζωντανός ένας φορέας που στηρίζει αποκλειστικά τη μετακίνηση των πολιτών σε όλη τη χώρα ούτε καν σε φορολογικό επίπεδο με βάση τις συνθήκες έκτακτης ανάγκης που προέκυψαν.

Ήδη έχουν γίνει παρεμβάσεις και το ζήτημα έχει επισημανθεί σε πολιτικό επίπεδο, με την ελπίδα ότι το επόμενο διάστημα θα ληφθούν οι απαιτούμενες αποφάσεις που θα συμβάλουν στη βελτίωση της κατάστασης.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στα links: www.thessalia-espa.gr, www.efepae.gr, www.aedep.gr, www.espa.gr

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στα links:
www.thessalia-espa.gr, www.efepae.gr, www.aedep.gr, www.espa.gr


Η φρέσκια γεύση που δίνετε στην ημέρα σας... Nature Spot e-shop