Σάββατο 28.05.2022 | Εορτάζουν: Διοσκουρίδης, Διοσκορίδης, Διόσκορος

Πραγματοποιήθηκε στο ΑΚΕΘ η 4η εταιρική συνάντηση για το πρόγραμμα LOG ON BACK TO LIFE

Πρόληψη του εθισμού στο διαδίκτυο

ΤΟΠΙΚΑ09.04.2019 | 6:02 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την τέταρτη εταιρική συνάντηση του σχεδίου LOG ON BACK TO LIFE (http://logonback2life.eu/), που φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του Αναπτυξιακού Κέντρου Θεσσαλίας στις 4 και 5 Απριλίου.  Το ΑΚΕΘ ήταν υπεύθυνο για τη διοργάνωση της συνάντησης, η οποία ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Κατά τη διάρκεια της διήμερης συνάντησης οι εταίροι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να διαμορφώσουν τις μελλοντικές δράσεις που αφορούν στην την τελική φάση ολοκλήρωσης του σχεδίου καθώς διατρέχεται το τελευταίο εξάμηνο υλοποίησής του. Επιπλέον των οργανωτικών διαδικασιών οι εταίροι βρήκαν τον χρόνο να πραγματοποιήσουν μία σύντομη επίσκεψη στα Μετέωρα.

Το ευρωπαϊκό σχέδιο “LOG ON BACK TO LIFE” αφορά στο φαινόμενο της Διαταραχής Εξάρτησης από το Διαδίκτυο που απαντάται σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου.

Κύριοι στόχοι του σχεδίου είναι:

-η στήριξη των εκπαιδευτικών στην αντιμετώπιση του φαινομένου του εθισμού στο Διαδίκτυο

-η βελτίωση της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας της εκπαιδευτικής διαδικασίας με ορθολογική χρήση του Διαδικτύου και

-η έγκαιρη αναγνώριση και “θεραπεία” των αιτιών που οδηγούν σε μακροχρόνια εξάρτηση από το Διαδίκτυο μέσω της πρόληψης και της έγκαιρης παρέμβασης.

Στο εταιρικό σχήμα του σχεδίου, του οποίου συντονιστής είναι το Κυβερνείο της Κωνσταντινούπολης, συμμετέχουν, επιπλέον του ΑΚΕΘ, πανεπιστήμια, φορείς και οργανισμοί από την Τουρκία, την Ιταλία και τη Ρουμανία.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης