Κυριακή 16.06.2024 | Εορτάζουν: Μνημόνιος, Τύχων, Τίχων

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Προς νέα ρεκόρ οι δημοφιλείς προορισμοί

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ10.06.2024 | 4:06 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Με θετικούς οιωνούς και νέες τάσεις πορεύεται η φετινή τουριστική σεζόν, εμφανίζοντας ισχυρή δυναμική, που εκτιμάται ότι θα διατηρήσει τις διεθνείς αφίξεις στα περσινά και λίγο υψηλότερα επίπεδα.

Παρά τα προβλήματα που προέκυψαν ξαφνικά λόγω της χρεοκοπίας του γερμανικού ταξιδιωτικού οργανισμού FTI, τα οποία, σύμφωνα με τουριστικούς παράγοντες, θα είναι «περιορισμένα και διαχειρίσιμα», τα πρώτα μηνύματα για την τρέχουσα σεζόν παραπέμπουν σε μια «καλή εικόνα, αντίστοιχη και λίγο καλύτερη από αυτή του 2023».

Οι δημοφιλείς προορισμοί της χώρας (Κρήτη, Ρόδος, Κως, Κέρκυρα, Χαλκιδική) οδεύουν προς καινούργια ρεκόρ, με τους επιχειρηματίες του κλάδου να διαπιστώνουν την ύπαρξη και νέων ταξιδιωτικών τάσεων.

Ειδικότερα, έκδηλη είναι φέτος η τάση για επιμήκυνση της θερινής περιόδου, με τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο να συγκεντρώνουν μεγαλύτερη ζήτηση σε σχέση με πέρυσι. Η τάση αυτή για αύξηση των ταξιδιών εκτός της αιχμής του διμήνου Ιουλίου – Αυγούστου οφείλεται στις χαμηλότερες τιμές αλλά και στις καλύτερες κλιματολογικές συνθήκες από πλευράς θερμοκρασιών.

Επίσης, μια νέα τάση που άρχισε να εμφανίζεται από πέρυσι είναι η στροφή των τουριστών προς λιγότερο προβεβλημένους νησιωτικούς και ηπειρωτικούς προορισμούς, κυρίως λόγω των καλύτερων (πιο ελκυστικών) τιμών αλλά και της μικρότερης κοσμοσυρροής.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης