Κυριακή 02.10.2022 | Εορτάζουν: Κυπριανός, Κυπριανή, Ιουστίνη, Ιούστα, Γιούστα, Ιουστίνα, Γιουστίνα, Γιουστίνη

Προς νέες εκλογές οδεύει η Ιταλία

ΔΙΕΘΝΗ29.05.2018 | 3:39 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Η Ιταλία προσπαθεί να καταλάβει που θα την οδηγήσουν οι εξελίξεις, με δεδομένα που κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει μέχρι πριν λίγες ημέρες.

Η κυβερνητική συνεργασία της Λέγκα με τα Πέντε Αστέρια μπλόκαρε την τελευταία στιγμή και είναι ξεκάθαρο πλέον ότι θα γίνουν πρόωρες εκλογές.

Η κυβέρνηση του τεχνοκράτη Κάρλο Κοταρέλι είναι σαφές ότι δεν πρόκειται να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης (θα την στηρίξει μόνον η κεντροαριστερά του Δημοκρατικού Κόμματος) και ότι θα πρέπει να ετοιμάσει. υποχρεωτικά την νέα προσφυγή στις κάλπες. Οι νέες εκλογές θα γίνουν πιθανώς στις 7 Σεπτεμβρίου, αλλά τα Πέντε Αστέρια κάνουν αναφορά ακόμη και στον Αύγουστο.

Το πολιτικό κλίμα παραμένει πάντως εμφανώς τεταμένο. Τα Πέντε Αστέρια ετοιμάζουν συγκέντρωση στην Ρώμη στις 2 Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία τιμάται και η αβασίλευτη Δημοκρατία.

Η θέση τους είναι ότι μετά τις εξελίξεις της περασμένης Κυριακής «η ιταλική Δημοκρατία λαβώθηκε».

Στην κινητοποίηση αναμένεται να λάβει μέρος και η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι, η οποία δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει αν θα συνεχίσει να ανήκει στην κεντροδεξιά συμμαχία (μαζί με την Φόρτσα Ιτάλια) ή αν θα υπογράψει προεκλογική συνεργασία με το κίνημα του Λουίτζι Ντι Μάιο.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης