Πέμπτη 25.02.2021 | Εορτάζουν: Ρήγας, Ρηγίνος, Ρήγος, Ρηγίνη, Ρηγίνα, Ρεγίνα, Ρεγγίνα, Ρήγισσα, Ρηγούλα, Ρηγίλη, Ρήγω, Ταράσιος, Ταράσης, Ταρσή, Ταρσώ, Ταρασία, Ταρσίτσα, Λωξάνδρα, Λωξάντρα Ρωξάνη, Ρωξάνα, Ορθοδόξης, Δόξης, Δοξάκης, Ορθοδοξία, Δόξα, Ορθούλα, Άξιος, Άξια

Προσαρμοσμένο σε συνθήκες κοροναϊού το Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ03.06.2020 | 6:30 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ακόμη και σε αυτό το δύσκολο καλοκαίρι η τέχνη βρήκε τρόπους να συναντήσει το κοινό.

Ηρώδειο, Αρχαίο θέατρο Επιδαύρου και «μικρή Επίδαυρος» θα φιλοξενήσουν το πρόγραμμα του φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου  προσαρμοσμένο στις συνθήκες κορωνοϊού.

«Περιλαμβάνει 17 ελληνικές παραγωγές μουσικής θεάτρου και όπερας με 300 καλλιτέχνες που θα εμφανιστούν στα δύο θέατρα της Επιδαύρου και το Ηρώδειο» ανέφερε η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου Κατερίνα Ευαγγελάτου.

Με τις πέντε  πρώτες σειρές άδειες και με τους «Πέρσες» του Αριστοφάνη ανοίγει το εμβληματικό θέατρο της Επιδαύρου, ακολουθούν η Λυσιστράτη και οι Όρνιθες του Αριστοφάνη.

Στις 17 και 18 Ιουλίου στο μικρό θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου θα βρίσκεται ο Αλκίνοος Ιωαννίδης.

Για το Ηρώδειο που είναι χωρητικότητας 5.000 θέσεων φέτος σε συνθήκες κορωνοϊού μόλις 800 άνθρωποι θα μπορούν να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις . Στις 15 και 16 Ιουλίου δυο βραδιές είναι αφιερωμένες στη μνήμη του Θάνου Μικρούτσικου.

Το φετινό πρόγραμμα στηρίζει αποκλειστικά την ελληνική δημιουργία  – που περνά – δύσκολη περίοδο – έχοντας χάσει τη μισή και πλέον καλλιτεχνική σεζόν του χειμώνα.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop