Κυριακή 28.02.2021 | Εορτάζουν: Κύρα, Κυρά, Κυράτσα, Κυράτσω, Κυράτση, Κυρατσούδα, Μαριάννα

«Προσχηματική και υποκινούμενη η στάση των αγροτών»

ΤΟΠΙΚΑ11.02.2019 | 7:09 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Με ιδιαίτερα επικριτική στάση απέναντι στις αγροτικές κινητοποιήσεις, η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κα Ολυμπία Τελιγιορίδου, δήλωσε από τα Τρίκαλα ότι το γεγονός ότι οι αγρότες δεν δέχονται διάλογο με την ηγεσία του υπουργείου, δείχνει την προσχηματική διάσταση των κινητοποιήσεων.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «Οι αγρότες τηρούν αδιάλλακτη στάση η οποία υποκινείται από άλλες σκοπιμότητες, πολιτικές. Μια πραγματικά προσχηματική άρνηση στην οποία αρνούνται να μιλήσουν με την ηγεσία του υπουργείου. Η παροιμία «όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει» είναι χαρακτηριστική για τη στάση τους αυτή».

Για την επίσκεψή της σε Καλαμπάκα, Τρίκαλα, ανέφερε ότι έγινε στο πλαίσιο της χάραξης της αγροτικής πολιτικής «της επόμενης μέρας» από πλευράς της κυβέρνησης, λέγοντας ότι έχει ήδη δοθεί δείγμα γραφής μέσα από μια σειρά μεταρρυθμίσεων και τροποποιήσεων με στόχο να στηριχτεί η αγροτική και δη η κτηνοτροφική δραστηριότητα.

Περισσότερο δόθηκε βάρος, στην πάταξη του φαινομένου των ελληνοποιήσεων, με την υφυπουργό να δηλώνει ικανοποιημένη από τις μέχρι τώρα αποφάσεις, που πλέον τίθενται σε εφαρμογή.

Πρόσληψη προσωπικού για ελέγχους

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων, αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα η ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών με προσωπικό καθώς και με τον κατάλληλο εξοπλισμό, ώστε να καλυφθούν τα κενά, και να μπορέσουν να εφαρμοστούν οι νέες διατάξεις, που προβλέπουν συνολικούς ελέγχους με τη μέθοδο της διασταύρωσης των στοιχείων.

Για την τιμή του γάλακτος βέβαια, που αποτελεί σημαντικό πρόβλημα για τους κτηνοτρόφους, απάντησε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να επιβληθεί στην τιμή.

Αμέσως μετά τις δηλώσεις , ακολούθησε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων σύσκεψη με μέλη της νομαρχιακής επιτροπής, όπου και αναλύθηκαν τα τοπικά ζητήματα της αγροτικής παραγωγής.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop