Παρασκευή 12.08.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Προσέφεραν αίμα και χάρισαν ζωή στη Φαρκαδόνα

ΤΟΠΙΚΑ12.06.2020 | 6:37 μμ

Γράφει ο/η Θανάσης Τσαγγαράς

Το φιλανθρωπικό τους πρόσωπο έδειξαν φορείς και πολίτες του Δήμου Φαρκαδόνας συμμετέχοντας στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώθηκε το πρωί της Πέμπτης για τη συγκέντρωση αίματος το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για δημότη που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Η αιμοδοσία διοργανώθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Φαρκαδόνας. Μια πρωτοβουλία που έφερε την σφραγίδα της Αντιδημαρχίας Υγείας και της αντιδημάρχου Ελένης Στεργίου – Μπότη, του Κέντρου Κοινότητας Φαρκαδόνας , του Συλλόγου Γυναικών Φαρκαδόνας και του παραρτήματος της Ελληνικής Εταιρίας Αντιρευματικού Αγώνα «ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.».

Στο πλαίσιο της εθελοντικής αιμοδοσίας απέκτησε «σάρκα και οστά» η δημιουργία τράπεζας αίματος του Δήμου με σκοπό να καλυφθούν οι ανάγκες που τυχόν θα προκύψουν και για άλλους δημότες.

Η συμμετοχή των δημοτών του Δήμου Φαρκαδόνας κρίθηκε ικανοποιητική, καθώς δεν ήταν λίγοι οι πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των διοργανωτών κι έσπευσαν να προσφέρουν λίγο από το χρόνο και το αίμα τους.

«όλοι μας οφείλουμε και πρέπει να δείχνουμε το κοινωνικό πρόσωπο, την ευαισθησία και την αλληλεγγύη σε τόσο σημαντικά ζητήματα. Είναι χρέος όλων μας απέναντι στους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Εμείς ως φορείς οφείλουμε να προάγουμε τέτοιες ιδέες για να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο. Ας μην ξεχνούμε ότι με 10 λεπτά από το χρόνο μας, χαρίζουμε ζωή. Ας μην ξεχνούμε ότι σήμερα είναι κάποιος πολίτης που έχει ανάγκη, αύριο μπορεί να ήμαστε εμείς ή κάποιος δικός μας άνθρωπος», σημείωσε η αντιδήμαρχος Υγείας κα Ελένη Στεργίου- Μπότη.

Καταλήγοντας να υπογραμμιστεί ότι ανάλογες πρωτοβουλίες θα αναλαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος αλλά και την ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης