Τρίτη 27.09.2022 | Εορτάζουν: Ακυλίνα, Ακυλίνη, Ακυλήνη, Επίχαρις, Επιχάρια, Ζήνων, Καλλίστρατος, Καλλιστράτης, Καλλιστράτη

Προσλαμβάνεται γιατρός στις Φυλακές Τρικάλων

ΤΟΠΙΚΑ26.05.2018 | 1:14 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Την πρόσληψη μόνιμου γιατρού παθολόγου, στις Φυλακές Τρικάλων καθώς και προνοιακό προσωπικό αλλά και εξωτερικοί φρουροί,   προβλέπει μεταξύ άλλων καταστημάτων κράτησης  η προκήρυξη 6Κ/2018.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, ζητείται ένας γιατρός ο οποίος θα προσληφθεί ως τακτικό προσωπικό,  ζητείται ένα άτομο Π.Ε. με ειδικότητα εργασία Σωφρονιστική Ενηλίκων, 1 άτομο Κοινωνικής εργασίας καθώς και 9 άτομα στη φύλαξη, για τους οποίους απαιτείται απολυτήριο ΔΕ.

Πέρα από τις υπόλοιπες θέσεις που προκηρύχθηκαν, η ιατρική κάλυψη που προσφέρει η αρωγή ενός μόνιμου γιατρού ήταν κάτι που έλειπε από το κατάστημα κράτησης Τρικάλων . Η προκήρυξη, είναι ένα βήμα ώστε να υπάρξει η υποτυπώδης έστω ιατρική κάλυψη των κρατουμένων. Και οι άλλες θέσεις βέβαια, αναμένεται να βελτιώσουν την κατάσταση, αρκεί σύντομα να επιλεχθούν και να αναλάβουν καθήκοντα οι επιτυχόντες που θα προκύψουν από τη συμμετοχή στην εν λόγω προκήρυξη.

Για την κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές βέβαια, δεν φταίει μόνο η οικονομική κρίση. Διαχρονικά παραμένουν οι ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές γεγονός που δυσχεραίνει τόσο τη ζωή των κρατούμενων αλλά και όσους εργάζονται στα καταστήματα κράτησης.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης