Παρασκευή 23.02.2024 | Εορτάζουν: Πολύκαρπος, Πολυκάρπης, Πολυκαρπία, Πολυκάρπη, Πολυκαρπίτσα, Πολυκαρπούλα,Πολυχρόνης, Πολυχρόνιος, Χρόνης, Πολυχρονία, Πολυχρονούλα

Προσλήψεις προσωπικού και έργα αποκατάστασης για το Σπήλαιο Θεόπετρας

ΤΟΠΙΚΑ03.07.2018 | 12:11 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

«Με την προκήρυξη 8Κ ΑΣΕΠ, και τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, υλοποιείται μία αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας στην κατεύθυνση της προστασίας και της ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς του Νομού Τρικάλων», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων αναφερόμενος στις θέσεις εργασίας που στην ουσία θα λειτουργήσουν τον αρχαιολογικό πόρο της Θεόπετρας. Συγκεκριμένα, όπως είχε αναφέρει προ ημερών «Η ΕΡΕΥΝΑ», η προκήρυξη προβλέπει την άμεση πλήρωση επιπλέον τεσσάρων θέσεων μόνιμου προσωπικού για την λειτουργία των αρχαιολογικών και πολιτιστικών χώρων του Νομού.

Ιδιαίτερα σε ότι αφορά τον μοναδικό αρχαιολογικό και πολιτιστικό πόρο της Θεόπετρας, με τις προσλήψεις αυτές διασφαλίζεται η σταθερή επισκεψιμότητα του μνημείου, αλλά και του Κέντρου Τεκμηρίωσης που δημιουργήθηκε πριν από μερικά χρόνια. «Σε αυτή την κατεύθυνση, τα επόμενα βήματα είναι η ακόμα εντατικότερη δουλειά για την ανάδειξη του αρχαιολογικού πλούτου του Νομού Τρικάλων, με έμφαση στη μοναδικότητα των Μετεώρων και του Σπηλαίου της Θεόπετρας, αλλά και στην ανάδειξη του συνόλου των πολιτιστικών πόρων, αρχαίων και νεότερων, ανθρωπογενών και φυσικών» επισημαίνεται από τη νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια στιγμή η Περιφέρεια Θεσσαλίας, προχωρά στη χρηματοδότηση παρεμβάσεων για την προστασία, αποκατάσταση και ανάδειξη του σπηλαίου, καθώς εκδόθηκε με απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού η εν λόγω πρόσκληση του Π.Ε.Π. Θεσσαλίας 2014-2020. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Κώστας Αγοραστός: «Μετά την έγκριση από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο των μελετών, για έργα που χρίζουν άμεσης παρέμβασης, εκδώσαμε την πρόσκληση για τα εξής αρχαία μνημεία: Το Α΄ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας, το Β΄ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας, το Αρχαίο Θέατρο Δημητριάδος, το Αρχαίο Θέατρο Φθιωτίδων Θηβών, ο νεολιθικός οικισμός Σέσκλου, ο νεολιθικός οικισμός Διμηνίου και το Σπήλαιο της Θεόπετρας».

Συνεπώς, φαίνεται ότι θα υπάρχει μία συνολική κάλυψη των αναγκών λειτουργίας του εν λόγω χώρου, που θα μπορέσει να το καταστήσει επισκέψιμο συνεχόμενα.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης