Παρασκευή 30.09.2022 | Εορτάζουν: Στρατόνικος, Στράτος, Στρατής, Στρατονίκης, Στρατονίκιος

Προσωρινή ανάσα για τους ασφαλισμένους

ΤΟΠΙΚΑ14.05.2019 | 11:23 πμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Μέχρι τις 30 Ιουνίου 2019 επαναφέρει το ισχύoν σύστημα χορήγησης και αποζημίωσης γυαλιών οράσεως και υπηρεσιών ειδικής αγωγής, το υπουργείο Υγείας. Με αφορμή τα νέα δεδομένα, οι οπτικοί της Θεσσαλίας, εξέδωσαν ανακοίνωση ενημερώνοντας ότι οι συνταγές εκτελούνται κανονικά χάρη στην εμπιστοσύνη των πολιτών.

Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωση των Οπτικών Θεσσαλίας αναφέρονται τα εξής:
“Αγωνιζόμαστε εδώ και καιρό προκειμένου να “βάλουμε τα γυαλιά στα μάτια” της Πολιτείας, που δεν “έβλεπε” τους πολίτες και το δίκαιό τους.

Την πρώτη μάχη την κερδίσαμε, αφού με τροπολογία του, το Υπουργείο Υγείας, δικαιώνει τη “φωνή” μας, και επαναφέρει μέχρι τις 30 Ιουνίου το σύστημα αποζημίωσης των οπτικών ειδών και της ειδικής αγωγής, απευθείας στους ασφαλισμένους.

Με πολύ απλά λόγια, εμείς, οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων οπτικών, των νομών Λάρισας, Καρδίτσας και Τρικάλων,  εκτελούμε τις συνταγές όλων των Ταμείων! Το οφείλουμε στον κόσμο που μας εμπιστεύεται, με σεβασμό και υπόσχεση για διαρκή αγώνα κατά της αδικίας, και της επαναφοράς του προβληματικού συστήματος με την εκπνοή της παράτασης.”

Σε ότι αφορά στην ειδική αγωγή, η πιο πρόσφατη ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ έχει ως εξής: « Σας γνωρίζουμε ότι η προθεσμία για την εγγραφή των θεραπευτηρίων και την παραλαβή κλειδαρίθμου πρόσβασης στο σύστημα ηλεκτρονικών γνωματεύσεων ειδικής αγωγής παρατείνεται μέχρι τις 31/5/2019. Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να ανατρέξτε στην από 18/4/2019 ανακοίνωσή μας που θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας. Υπενθυμίζουμε ότι μετά από αυτή την ημερομηνία οι δικαιούχοι θα μπορούν να αποζημιώνονται με την προσκόμιση α) της απόδειξης πληρωμής και β) της εκτυπωμένης φόρμας (βεβαίωσης) εκτέλεσης των εγκεκριμένων θεραπευτικών πράξεων. Η χειρόγραφη βεβαίωση δεν θα γίνεται πλέον αποδεκτή».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης