Παρασκευή 19.04.2024 | Εορτάζουν: Φιλίππα, Φιλιππία, Φιλιώ

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Πρόστιμα 1,2 εκατομμυρίων ευρώ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ04.08.2023 | 5:04 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Σαρωτικοί είναι οι έλεγχοι της Επιθεώρησης Εργασίας τον τελευταίο καιρό με αφορμή το εργασιακό trafficking.

Συγκεκριμένα, η υπηρεσία επέβαλε πρόστιμα 1.230.500 ευρώ επέβαλε η Επιθεώρηση Εργασίας στη διάρκεια πρόσφατων ελέγχων, με στόχο την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων που έχει σκοπό την εργασιακή εκμετάλλευση.

Οι νέοι έλεγχοι κατά του εργασιακού trafficking έγιναν στο πλαίσιο των ημερών κοινής δράσης EMPACT, από τις αρχές επιθεώρησης εργασίας σε 31 ευρωπαϊκές χώρες, υπό τον συντονισμό της Europol και την υποστήριξη της Eurojust, της Ευρωπαϊκής Αρχής Εργασίας και της Frontex, όπως ανακοινώθηκε.

Η Επιθεώρηση Εργασίας σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ, πραγματοποίησαν από κοινού ελέγχους για παραβάσεις εργασιακής νομοθεσίας,  καθώς και περιπτώσεις θυμάτων εμπορίας ανθρώπων, με σκοπό την εργασιακή εκμετάλλευση.

Όπως συνεχίζει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ελεγκτική δράση στόχευε σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, όπως επιχειρήσεις αγροτικής παραγωγής (π.χ. θερμοκήπια και συσκευαστήρια), χονδρικού και λιανικού εμπορίου, εστίασης, διαχείρισης αποβλήτων, παραγωγής τροφίμων, εταιρείες απασχόλησης εργαζομένων (ΕΠΑ), οργάνωσης εκδηλώσεων, παροχής υπηρεσιών γραφείου και καταλύματα.

Οι έλεγχοι εστίασαν σε κλάδους έντασης εργασίας, όπου είναι πιθανότερο να εντοπιστούν εργαζόμενοι των οποίων παραβιάζονται τα εργασιακά δικαιώματα.

Έτσι, διαπιστώθηκαν 165 παραβάσεις σε σύνολο 271 ελέγχων και επιβλήθηκαν 188 πρόστιμα ύψους 1.230.500 ευρώ.

Οι παραβάσεις αφορούσαν αδήλωτη εργασία, παράνομη απασχόληση αλλοδαπών, παράνομη απασχόληση ανηλίκων, μη υποβολή ψηφιακής οργάνωσης του χρόνου εργασίας, χρονικά όρια εργασίας, υποδηλωμένη εργασία κ.α.

Η υπηρεσία συνεχίζει τους ενδελεχείς ελέγχους στους εργασιακούς χώρους για την πάταξη φαινομένων εκμετάλλευσης εργαζομένων.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης