Τρίτη 09.03.2021 | Εορτάζουν: Αέτιος, Αετός, Αέτης, Αετίς, Αετίων, Αετίνα, Βιβιανός, Βιβιάνα, Βιβιανή, Βιβή, Βίβιαν, Ηλιανός, Ιλιάς, Ηλιανή, Ηλιάνα, Λιάνα, Ιλιάνα, Ηλιάννα, Λυσίμαχος, Λυσιμάχη, Ξάνθος, Ξάνθιος, Ξανθιάς, Ξανθούλιος, Ξανθούλης, Ξανθή, Ξανθούλα, Σεβηριανός, Σεβηριανή, Σμάραγδος, Σμαράγδης, Σμαραγδένιος, Σμάρης, Σμαράγδα, Σμαραγδένια, Σμαραγδή, Σμαράγδω, Σμαρούλα, Σμαρώ, Σμαραγδία, Σμαραγδούλα, Σμάρα, Φιλοκτήμων, Φιλοκτήμονας, Σαράντης, Σαράντος, Σαραντούλα

Πρόστιμα για μάσκες στα Τρίκαλα

ΤΟΠΙΚΑ23.06.2020 | 2:27 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Νέα χρηματικά πρόστιμα επιβλήθηκαν από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από 9 έως και 14 Ιουνίου σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ και σε συντονισμό με το Υπουργείο Υγείας και το Υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων με αντικείμενο την ορθή τήρηση των μέτρων για τον περιορισμό διασποράς του SARS COV-2.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε 19 Δήμους σε όλη την επικράτεια καθώς και στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Κλιμάκια της ΕΑΔ και της ΕΛ.ΑΣ έλεγξαν συνολικά 278 σημεία ενδιαφέροντος στα 22 εκ των οποίων καταγράφηκαν παραβάσεις (ποσοστό 7,9%) και επιβλήθηκαν 26 πρόστιμα συνολικού ύψους 34.850€ κυρίως για μη χρήση μάσκας από τo προσωπικό εργασίας και για υπέρβαση της ορθής αναλογίας ατόμων ανά επιφάνεια στα ελεγχθέντα ΚΥΕ.

Οι Επιθεωρητές-Ελεγκτές της ΕΑΔ συνεχίζουν να διαπιστώνουν χαλάρωση στα μέτρα προστασίας από το προσωπικό εργασίας με τα ποσοστά συμμόρφωσης να βαίνουν μειούμενα γεγονός που αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Σε ότι αφορά τη Θεσσαλία στο ΔημοΤρικκαίων σε 16 ελέγχους είχαμε την επιβολή 3 προστίμων συνολικού ύψους 600 ευρώ, στο Δήμο Λαρισαίων όπου σε 15 ελέγχους είχαμε την επιβολή 3 προστίμων συνολικού ύψους 450 ευρώ και στο Δήμο Βόλου όπου έγιναν 13 έλεγχοι και δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις.

Όλοι βέβαια επιμένουν ότι παρά τη χαλάρωση της κατάστασης, ο ιός είναι ανάμεσά μας. Για το λόγο αυτό τα μέτρα προστασίας είναι σημαντικό να τηρούνται και δη από επιχειρήσεις.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop