Τρίτη 27.09.2022 | Εορτάζουν: Ακυλίνα, Ακυλίνη, Ακυλήνη, Επίχαρις, Επιχάρια, Ζήνων, Καλλίστρατος, Καλλιστράτης, Καλλιστράτη

Πρόστιμα και έλεγχοι εν μέσω θέρους

ΤΟΠΙΚΑ15.06.2018 | 12:25 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Φαίνεται ότι το καλοκαίρι, δεν ανήκει μόνο στην διασκέδαση και στη χαλάρωση, αλλά και στη …φοροδιαφυγή. Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και τα όσα προκύπτουν από τους ελέγχους που εξαπολύουν. Στο στόχατρο κέντρα διασκέδασης κυρίως και χώροι εκδηλώσεων όπως γάμοι και βαπτίσεις, που ειδικά φέτος, στην περιοχή είναι προγραμματισμένοι μέχρι και το τελευταίο σαββατοκύριακο.

Όπως λοιπόν έγινε γνωστό από τους ελέγχους, «φοροδιαφυγή» φέρεται να εντόπισε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται σε εντατικούς ρυθμούς σε όλους τους προορισμούς και τα σημεία υποδοχής και αναχώρησης ταξιδιωτών αλλά και διεξαγωγής κοινωνικών εκδηλώσεων.

Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις οι ελεγκτές, υποδύονται μέχρι και τουρίστες για να μπορέσουν να διαπιστώσουν την παρανομία. Σε άλλες περιπτώσεις, φέρεται να επιβλήθηκαν 48ωρα λουκέτα λόγω των φορολογικών παραβάσεων που εντοπίστηκαν.

Για την περιοχή μας φέρεται να διαπιστώθηκε ότι σε αίθουσα εκδηλώσεων κόπηκε τιμολόγιο με ανακριβή στοιχεία 2.140 ευρώ ενώ βρέθηκε και μη έκδοση τιμολογίου 2.700 ευρώ για γάμο.

Ανεξάρτητα από αυτό βέβαια, φαίνεται ότι το καλοκαίρι, είναι η περίοδος που η εφορία αναμένεται να συνεχίσει και να εντατικοποιήσει τους ελέγχους προς κάθε πιθανό παραβάτη. Κάτι που σημαίνει ότι αντίστοιχες κινήσεις μπορούν να γίνουν παντού στην πόλη, αλλά και στην περιφέρεια του νομού Τρικάλων.

Θυμίζουμε ότι, τη διενέργεια 190.000 φορολογικών και τελωνειακών ελέγχων το 2018 δρομολογεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για την πάταξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου. Αυτό προβλέπει το Επιχειρησιακό Σχέδιο της ΑΑΔΕ για το 2018 το οποίο επίσης θέτει ως στόχο την είσπραξη 2,8 δισ. ευρώ από παλαιά ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο και το 24% των νέων οφειλών που θα δημιουργηθούν φέτος.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης