Πέμπτη 01.10.2020 | Εορτάζουν: Ανανίας, Νίνος, Θηρεσία, Ρωμανός, Ρωμάνα, Ρωμανή

Από την Περιφερειακή Παράταξη «Η Θεσσαλία στην καρδιά μας»

Πρόταση για έκδοση ψηφίσματος από το Π.Σ. υπέρ της προστασίας της πρώτης κατοικίας

ΤΟΠΙΚΑ28.04.2020 | 12:03 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Κύριε Πρόεδρε, Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Στα τέλη Απριλίου, παύει να ισχύει το καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους χιλιάδες δανειολήπτες και τις οικογένειες τους.

Όταν μάλιστα όλοι οι πολίτες καλούνται λόγω των μέτρων να μείνουν στο σπίτι, είναι τραγικά οξύμωρο να προκύπτει ζήτημα άρσης της προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Είναι καταστροφικό να προχωρήσει ένα τέτοιο αντικοινωνικό μέτρο σε μια χώρα που επί χρόνια, σχεδόν ο ένας στους τρείς πολίτες ήταν άνεργος και χωρίς εισοδήματα, λόγω των σκληρών μνημονιακών πολιτικών λιτότητας.

Πολύ περισσότερο σήμερα,  όταν λόγω και της πανδημίας του κορωνοϊου, η ανεργία έχει αυξηθεί και θα εκτιναχθεί λόγω των χιλιάδων νέων απολύσεων, με τους υποαπασχολούμενους, αλλά και με τους εργαζόμενους να παίρνουν ψίχουλα αντί κανονικού μισθού, και η Κυβέρνηση να προχωράει σε τέτοιου είδους επιλογές.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας καλεί την Κυβέρνηση

– Να μην προχωρήσει στην άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας.

– Να παραταθεί η προστασία τουλάχιστον έως το τέλος του έτους.

– Να επεξεργαστεί άμεσα ένα συνολικό πρόγραμμα που θα αφορά την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους, που θα περιλαμβάνει και την προστασία της πρώτης κατοικίας.

 

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι:

Νικόλαος Τσιλιμίγκας, Ρίζος Κομήτσας, Κωνσταντίνος Καραμπάτσας, Πέτρος Τσακνάκης, Δέσποινα Αράπκουλε, Ιωάννης Χάϊδος, Τραγάνης Σταύρος, Τσιάρας Αθανάσιος, Απόστολος Καναβός, Ζώγας Γεώργιος, Χρυσούλα Τσαγανού, Ιωάννης Γεννάδιος, Κωνσταντίνος Καντερές.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Η φρέσκια γεύση που δίνετε στην ημέρα σας... Nature Spot e-shop