Κυριακή 19.05.2024 | Εορτάζουν: Πατρίκιος, Πάτρικ, Πατρίκος, Πατρίκης, Πατρίτσιος, Πατρίτσης, Πατρικία, Πατρίκα, Πατριτσία, Πατρίτσα, Θεόγνωστος, Θεογνώστης, Θεογνώσιος, Θεογνωσία, Θεόκτιστος, Μένανδρος,Βηθεσδά

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Πρώτη δύναμη η ΔΑΣ στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων

ΤΟΠΙΚΑ08.04.2024 | 10:14 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Νικήτρια των εκλογών στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων αναδείχθηκε η παράταση της ΔΑΣ, η οποία λαμβάνει τις 8 από τις 13 έδρες.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση «Πρώτη και αυτοδύναμη αναδείχθηκε η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων λαμβάνοντας 8 έδρες από τις συνολικά 13 έδρες της νέας διοίκησης.

Με χειροκροτήματα και συνθήματα έγινε δεκτό το αποτέλεσμα από τους αντιπροσώπους που ψήφισαν την ΔΑΣ και πλέον το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων περνάει στα χέρια των αγωνιστικών δυνάμεων και γίνεται αποκούμπι των εργαζομένων της περιοχής.

Συνολικά ψήφισαν 71 αντιπρόσωποι ( από τους συνολικά 73 εκλεγμένους από τα πρωτοβάθμια σωματεία) και τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

45 ψήφους και 8 έδρες έλαβε η ΔΑΣ,

25 ψήφους και 5 έδρες το ψηφοδέλτιο ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ

ενώ βρέθηκε και 1 άκυρο ψηφοδέλτιο.

Σημειώνεται πως η ΔΑΣ διπλασίασε τις έδρες της καθώς το 2019 είχε λάβει 31 ψήφους και 4 έδρες.

Το Χαιρετιστήριο μήνυμα της  Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας στο Εργατικό Κέντρο:

«Η ΔΑΣ χαιρετίζει τη συμμετοχή όλων των αντιπροσώπων για τη διαφύλαξη της ομαλής εκλογικής διαδικασίας.

Ιδιαίτερα χαιρετίζει τους αντιπροσώπους που με την ψήφο τους ανέδειξαν την ΔΑΣ σε πρώτη δύναμη. Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι αγώνας πολλών χρόνων και πολλών προσπαθειών των εργαζομένων μετά από την πρωτοπόρα δράση των ταξικών σωματείων του Νομού μας.

Στην προσπάθεια αυτή συνέβαλαν και συνάδελφοι οι οποίοι κρατώντας τις διαφορές τους προέκριναν την αναγκαιότητα το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων να λειτουργήσει σε ταξική κατεύθυνση. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τα δεκάδες Εργατικά Κέντρα και ομοσπονδίες σε όλη τη χώρα που έχουν ταξικό προσανατολισμό.

Η ΔΑΣ, δεσμεύεται ως πλειοψηφούσα παράταξη, να γίνει το Εργατικό Κέντρο το αποκούμπι όλων των εργαζομένων στα πολλά και οξυμένα προβλήματά τους στηρίζοντας όλα τα σωματεία να λειτουργήσουν και να μαζικοποιηθούν.

Από σήμερα η εργατική τάξη του Νομού μας αποκτάει και πάλι ζωντανό Εργατικό Κέντρο, που εδώ και χρόνια, με ευθύνη των παρατάξεων ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ, παρέμενε κλειστό. Το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων θα γίνει ακόμα ένα όπλο στα χέρια της εργατικής τάξης του Νομού μας για την υπεράσπιση των συμφερόντων της απέναντι στην ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής.

Δίνουμε το πρώτο αγωνιστικό μας ραντεβού στις 17 του Απρίλη στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία!».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης