Παρασκευή 21.06.2024 | Εορτάζουν: Αφροδίσιος, Αφροδισία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Πρωτιά της Ελλάδας στις ανείσπρακτες οφειλές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ02.11.2018 | 2:27 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Το μεγαλύτερο ποσοστό ανείσπρακτων οφειλών στις συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων, οφειλές οι οποίες τελικά διαγράφονται, καταγράφεται στην Ελλάδα μεταξύ των χωρών της Δυτικής Ευρώπης. Το φαινόμενο αυτό, όπως βεβαίως και οι σημαντικές καθυστερήσεις στις πληρωμές, προκαλούν αλυσιδωτές επιπτώσεις στη λειτουργία των επιχειρήσεων, όπως είναι για παράδειγμα η αναστολή επενδύσεων σε ακίνητα, παραγωγή και εξοπλισμό.

Σύμφωνα με το τελευταίο βαρόμετρο συναλλακτικής συμπεριφοράς της εταιρείας ασφάλισης πιστώσεων Atradius, το 2018 το ποσοστό των απαιτήσεων που θεωρούνται ανείσπρακτες και τελικώς διαγράφονται αυξήθηκε στο 2,8% (επί της συνολικής αξίας των συναλλαγών μεταξύ των επιχειρήσεων) από 2,5% το 2017. Σημαντική, όμως, αύξηση καταγράφεται και στις οφειλές σε καθυστέρηση, καθώς σύμφωνα με την ίδια έρευνα ανέρχονται στο 42,8% του συνόλου από 38,6% το 2017. Μάλιστα, το 2018 πρόκειται για την τέταρτη συνεχή χρονιά που καταγράφεται αύξηση των τιμολογίων που δεν έχουν εξοφληθεί εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών.

Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές είναι σημαντικές, παρά το γεγονός ότι η συμβατική περίοδος πληρωμής (αυτή που συμφωνείται ανάμεσα στις επιχειρήσεις) παραμένει σχετικά μεγάλη. Στην Ελλάδα η συμβατική περίοδος πληρωμής είναι η μεγαλύτερη μεταξύ των χωρών της Δυτικής Ευρώπης, 52 ημέρες, όμως με τις καθυστερήσεις οι πληρωμές τελικά ολοκληρώνονται κατά μέσον όρο εντός 76 ημερών, εντός δηλαδή 2,5 μηνών.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης