Σάββατο 06.03.2021 | Εορτάζουν: Ησύχιος, Ησύχης, Ησυχία

Λευκό σκηνικό σε Καλαμπάκα, Πύλη και ορεινά

Πρώτο χιόνι στην πόλη των Τρικάλων

ΤΟΠΙΚΑ13.12.2018 | 5:18 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Με χιόνι ξημέρωσε η μέρα στην πόλη των Τρικάλων, προκαλώντας έκπληξη στους Τρικαλινούς, καθώς οι προβλέψεις δεν μιλούσαν για χιονοπτώσεις, τουλάχιστον όχι με αυτή την πυκνότητα.

Όπως και να έχει το πρώτο χιόνι έπεσε, η πόλη φόρεσε, για λίγο έστω, τα λευκά, κάνοντας ακόμη περισσότερο γιορτινό το κλίμα. Οι Τρικαλινοί απόλαυσαν το θέαμα, αλλά περισσότερο ευχαριστημένοι, μάλλον ήταν οι επισκέπτες, αφού πολλά ήταν και τα λεωφορεία που έφτασαν στην πόλη μας.

Όσο για τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, αυτές μιλούν για χιονόνερο την Παρασκευή το πρωί στην πόλη και ένα βροχερό Σαββατοκύριακο με χαμηλές ασφαλώς θερμοκρασίες. Βέβαια, όποιος θέλει μπορεί να μην τις πιστέψει και να ελπίζει σε λίγο χιόνι ακόμη…

Λευκό σκηνικό σε Καλαμπάκα, Πύλη και ορεινά

Πυκνό ήταν το χιόνι που έπεσε το πρωί σε Πύλη, Καλαμπάκα, αλλά και στα ορεινά του Νομού Τρικάλων. Προβλήματα στην κυκλοφορία δεν δημιουργήθηκαν, αλλά το χιόνι στρώθηκε σε πολλά σημεία, δίνοντας έτσι ένα ακόμη πιο γιορτινό κλίμα.

Όσο για τον καιρό που θα επικρατήσει την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο στην Καλαμπάκα, για την Παρασκευή το πρωί προβλέπεται από τους μετεωρολόγους ασθενή χιονόπτωση, ενώ στη συνέχεια οι μέρες θα κυλήσουν με ασθενείς βροχοπτώσεις.

Το ίδιο σκηνικό και στην Πύλη, όπου προβλέπεται χιονόπτωση για το πρωί της Παρασκευής, ενώ η πρόγνωση δείχνει βροχερό Σαββατοκύριακο.

Όσα για τα ορεινά του Νομού για το πρωί της Παρασκευής σύμφωνα με τις προβλέψεις προβλέπεται χιονόπτωση, αλλά από το μεσημέρι και μετά θα είναι πιο ήπια. Όσο για τις επόμενες μέρες οι προβλέψεις δείχνουν χιονόνερο την Κυριακή.

Να σημειωθεί ότι χθες λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών έγινε διακοπή των μαθημάτων στις παρακάτω σχολικές μονάδες στους Δήμος Τρικκαίων, Καλαμπάκας και Πύλης.

Δήμος Τρικκαίων

Δημοτικά Σχολεία: Πρίνους, Προδρόμου, Γοργογυρίου, Ξυλοπάροικου και Γενεσίου.

Νηπιαγωγεία: Πρίνους, Προδρόμου και Γενεσίου.

Δήμος Καλαμπάκας

Δημοτικά Σχολεία: Αμπελίων, Παναγίας και Χρυσομηλιάς.

Δήμος Πύλης

Δημοτικά Σχολεία: Στουρναραίικων και Ελάτης.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop