Πέμπτη 02.02.2023 | Εορτάζουν: Υπαπαντή, Μαρουλία, Μαρούλα, Ρούλα

Πρώτο μαθητικό αντιρατσιστικό φεστιβάλ

ΤΟΠΙΚΑ13.06.2018 | 5:07 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Με αυτό το σύνθημα του γαλλικού Μάη γνώμονα και έχοντας συνείδηση των  κοινωνικών συνθηκών αποφασίσαμε φέτος να οργανώσουμε το πρώτο μαθητικό αντιρατσιστικό φεστιβάλ στα Τρίκαλα!

Ως μαθητές αποφασίσαμε να λάβουμε ενεργό στάση και να αντιδράσουμε στο διαχρονικό και οξυμένο ζήτημα του ρατσισμού που μαστίζει την κοινωνία μας. Σε μια πόλη που στάθηκε από την πρώτη στιγμή αρωγός στην οδύσσεια των προσφύγων και των μεταναστών διεκδικούμε ίσα δικαιώματα για όλους, ανεξάρτητα από  φύλο, εθνικότητα ή σεξουαλικές προτιμήσεις. Μέσω της συναυλίας προσπαθούμε να γίνουμε ρεαλιστέςκαι να απαιτήσουμε το «αδύνατο»: να κάνουμε τα όνειρά μας,  για μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις, πραγματικότητα!

Το φεστιβάλ διοργανώνεται αποκλειστικά από εμάς τους μαθητές χωρίς καμιά βοήθεια, που θα μπορούσε να διαστρεβλώσει τα μηνύματα που επιθυμούμε να μεταδώσουμε.

Με οδηγό λοιπόν το όνειρό μας  για ένα μέλλον χωρίς διακρίσεις, στις 16 του Ιούνη στο πρώτο αυτοοργανωμένο αντιρατσιστικό μαθητικό φεστιβάλ στην πόλη μας θα αποδείξουμε έμπρακτα με «όπλο» μας τη μουσική πως η δράση πέραν από αντίδραση πρέπει να είναι και δημιουργία. Γι’ αυτό, σας καλούμε όλους το Σάββατο 16 Ιουνίου στον προαύλιο χώρο του τζαμιού Οσμάν Σαχ στα Τρίκαλα, σημάδι της πολυπολιτισμικότητας στην πόλη μας, και ώρα 20:30 για να γιορτάσουμε όλοι μαζί την αξία της διαφορετικότητας.

Στις 16 του Ιούνη κηρύττουμε την πόλη σε κατάσταση διαρκούς ευτυχίας.

ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ Η ΙΣΟΤΗΤΑ

ΟΠΛΟ ΜΑΣ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ Η ΓΗ

Παίζουν: Kurz, The PocaPolas Band, Renovatio

Πρωτοβουλία μαθητών Τρικάλων

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ