Παρασκευή 02.12.2022 | Εορτάζουν: Μερόπη, Μυρόπη, Σολομών, Σολομώντας, Σόλων, Σόλωνας, Σολομωντία, Πορφύριος, Πορφυρός, Πορφύρης, Πορφυρή, Πορφυρία, Πορφύρα, Πορφυρώ, Πορφυρούλα

Πρωτογενές πλεόνασμα 2,04 δισ. ευρώ το επτάμηνο

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ25.08.2018 | 1:20 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 2,046 δισ. ευρώ κατέγραψε ο κρατικός προϋπολογισμός την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2018, έναντι στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 929 εκατ. ευρώ και πρωτογενούς πλεονάσματος 3,024 δισ. ευρώ το αντίστοιχο επτάμηνο του 2017.

Σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2018, τα οποία δημοσιοποίησε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών, αποτυπώνεται η δυστοκία στην πληρωμή φορολογικών υποχρεώσεων από νομικά πρόσωπα, καθώς και η συνέχιση τακτικής «δεν πληρώνω» του κράτους στις δημόσιες επενδύσεις, καθώς και άλλες δαπάνες.

Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι συνεχίζεται η τακτική υπερσυγκράτησης δαπανών που σφίγγει τη θηλιά ρευστότητας στην αγορά και επιβεβαιώνεται από τη μη πληρωμή οφειλών του κράτους σε ιδιώτες.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης