Πέμπτη 02.02.2023 | Εορτάζουν: Υπαπαντή, Μαρουλία, Μαρούλα, Ρούλα

Πρωτοποριακό Πρόγραμμα Ρομποτικής Τεχνολογίας στο 6ο Λύκειο

ΤΟΠΙΚΑ24.01.2020 | 5:00 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στο  τρέχον σχολικό έτος 2019-2020 διεξάγεται ο 2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ανοιχτών τεχνολογιών στην εκπαίδευση (open educational technologies) με συμμετοχή πάνω από 250 σχολεία.

Ο διαγωνισμός επικεντρώνεται στην κλιματική αλλαγή  και οι προτάσεις ρομποτικής τεχνολογίας, που καταθέτουν τα σχολεία,  στοχεύουν στην αντιμετώπιση αυτής της κλιματικής κρίσης, στην εξοικονόμηση ενέργειας και νερού, στην οικολογική γεωργία, στον αυτοματισμό για τη μέγιστη εξοικονόμηση οικολογικών πόρων.

Σ΄ αυτόν τον διαγωνισμό στη δεύτερη φάση   προκρίθηκε  το 6ο Γενικό Λύκειο με τη ρομποτική του κατασκευή, η οποία  αξιοποιεί την ηλιακή ενέργεια  για  αποθήκευση  θερμότητας και παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος Ο Υπεύθυνος καθηγητής, Υποδιευθυντής  κ Πέτσας  Παναγιώτης,  σε συνεργασία με την ομάδα ρομποτικής  μαθητών της Α και Β Λυκείου με μεράκι και επιστημονική ακρίβεια,  δημιουργούν πρωτότυπη πρόταση ηλιακού θερμοσίφωνα με τη χρήση και την αξιοποίηση ανοιχτών τεχνολογιών, όπως  arduino και λογισμικό Linux.

Ειδικότερα, με το πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα ρομποτικής  το 6ο ΓΕΛ   έχει ως στόχο την εισαγωγή και εξοικείωση των μαθητών του  στις νέες τεχνολογίες, την ενθάρρυνση τους  στη δημιουργικότητα και καινοτόμα δράση και την  καλλιέργεια οικολογικής ευαισθησίας  τους απέναντι στα σύγχρονα περιβαλλοντικά προβλήματα. Ο Διευθυντής του 6ου ΓΕΛ κ. Μυλωνάς Αριστείδης και ο Σύλλογος επαινούν αυτή την πρωτοποριακή προσπάθεια, την επιτυχία στο διαγωνισμό  και γενικότερα επιβραβεύουν την εκπαιδευτική κατεύθυνση των μαθητών  για οικολογική προστασία με τη χρήση ρομποτικής τεχνολογίας.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ