Κυριακή 14.04.2024 | Εορτάζουν: Αρίσταρχος, Θωμαΐς, Θωμαΐδα, Θωμαή

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Προβλήματα από την κακοκαιρία

ΤΟΠΙΚΑ01.03.2024 | 5:29 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ποτάμια και χείμαρροι στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων φούσκωσαν από την κακοκαιρία, με την κατάσταση πάντως να χαρακτηρίζεται ελεγχόμενη.

Σε συνεχή εγρήγορση βρίσκονται οι αρμόδιες υπηρεσίες σε Φωτάδα, Βαλομάνδρι και την ευρύτερη περιοχή, ενώ αρκετά είναι τα προβλήματα στα ορεινά των Δήμων Μετεώρων και Πύλης.

Σε σχετική ενημέρωση για την κακοκαιρία η Περιφέρεια Θεσσαλίας τονίζει:

Σε πλήρη ετοιμότητα βρέθηκε η Περιφέρεια Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση του κύματος κακοκαιρίας που πλήττει την Περιφέρεια τα τελευταία δύο εικοσιτετράωρα. Οι τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας και των Περιφερειακών Ενοτήτων σε συντονισμό με τις αντίστοιχες της Πολιτικής Προστασίας παρακολουθούν διαρκώς το φαινόμενο, είναι σε ετοιμότητα και παρεμβαίνουν στα σημεία υψηλού κινδύνου με προσωπικό και μηχανήματα.

Τη μεγαλύτερη επιβάρυνση σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία δέχθηκε η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, όπου και υπήρξε παρέμβαση για την ενίσχυση αναχωμάτων στις περιπτώσεις που κρίθηκε αναγκαίο.

Σύμφωνα με τον Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας Ηλία Λεοντάρη η κατάσταση σ’ ολόκληρη τη Θεσσαλία είναι ελεγχόμενη και παρακολουθούνται όλα τα σημεία αυξημένου κινδύνου, σε σχέση με τις προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Ωστόσο είναι πλέον σαφές ότι η Θεσσαλία, μετά τον Ιανό και τους Daniel/Elias, κατατάσσεται  στις ζώνες υψηλού κινδύνου, κυρίως λόγω της μειωμένης χωρητικότητας των ποταμών και των χειμάρρων από την επιβάρυνση τους με φερτά υλικά.

Αυτό καθιστά άμεση την ανάγκη καθαρισμού των κοιτών. Το έργο είναι μεγάλο, οι εργασίες είναι σ’ εξέλιξη και γι’ αυτό η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει ήδη ζητήσει από την κυβέρνηση τη συνέχιση της χρηματοδότησης, για την αποκατάσταση των αναχωμάτων, στην προ DANIEL κατάσταση, αλλά και για τον καθαρισμό των ποταμών, χειμάρρων και ρεμάτων. Κι όλα αυτά αναμένοντας και την απόφαση της Κυβέρνησης για το αντιπλημμυρικού σχέδιο της Θεσσαλίας.

Με βάση πάντως τις μετεωρολογικές προβλέψεις το κύμα κακοκαιρίας βρίσκεται σε φάση εκτόνωσης, κατά συνέπεια δεν αναμένονται ιδιαίτερα προβλήματα τις επόμενες ώρες.

Ωστόσο συνιστάται να ακολουθούμε τους κανόνες αντιμετώπισης κάθε καιρικού φαινομένου και να αποφεύγονται ενέργειες και δράσεις που θέτουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης