Σάββατο 22.06.2024 | Εορτάζουν: Ζηνάς, Ζένας, Ζένος, Ζήνα, Ζένα, Ζένια,Ευσέβιος, Ευσεβής, Ευσεβεία, Σέβη, Ευσεβούλα, Σεβούλα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Προβλήματα σε καλλιέργειες δημιουργούν για μια ακόμη χρονιά τα αγριογούρουνα

ΤΟΠΙΚΑ24.05.2024 | 9:01 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στο ίδιο έργο θεατές βρίσκονται για μια ακόμη χρονιά οι αγρότες, διαφόρων περιοχών του νομού Τρικάλων. Έρχονται αντιμέτωποι με τις μεγάλες καταστροφές που δημιουργούν στις καλλιέργειες τους, αγριογούρουνα, εκφράζοντας την απόγνωσή τους, για τον κόπο αλλά το σημαντικότερο για τα μεγάλα έξοδα.

Έξοδα που δεν μπορούν να καλυφτούν από τον ΕΛΓΑ μιας και οι ζημιές από τους αγριόχοιρους δεν αποζημιώνονται με ότι αυτό συνεπάγεται.

Τα παράπονα πλέον είναι καθημερινά, όπως άλλωστε και τα προηγούμενα χρόνια. Προέρχονται από αγρότες διαφόρων περιοχών του νομού, ταυτόχρονα και του πρώην Δήμου Παληοκάστρου. Στα χωριά της συγκεκριμένης Δημοτικής Ενότητας, όπως μεταφέρουν οι αγρότες, υπάρχει έντονη εμφάνιση αγριόχοιρων, που κατηφορίζουν στα πεδινά από ορεινές περιοχές για την αναζήτηση νερού και τροφής.

Αγρότης από την κοινότητα Παλιόπυργου, μετέφερε την απόγνωση στην οποία βρίσκεται, καθώς τις τελευταίες ημέρες έρχεται αντιμέτωπος με μεγάλες καταστροφές στο αγρόκτημά του, στο οποίο καλλιεργεί φακή.

«Για μια ακόμη χρονιά τα αγριογούρουνα προκαλούν τεράστιες ζημιές στο χωράφι μου, αλλά και σε αγροκτήματα άλλων αγροτών. Αναρωτήθηκε κανείς πως θα ζήσουμε εμείς; Αναρωτήθηκε κανείς πως θα καλύψουμε τα έσοδα; Σε λίγες εβδομάδες θα συλλέγαμε την σοδειά από το χωράφι. Δυστυχώς τα αγριογούρουνα δεν έχουν αφήσει τίποτα όρθιο. Κι όλα αυτά όταν αυτές οι ζημιές δεν καλύπτονται από τον ΕΛΓΑ», σημείωσε ο εν λόγω παραγωγός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΕΛΓΑ δεν καλύπτει ζημιές που προκαλούν οι αγριόχοιροι. Χρόνιο αίτημα των αγροτών αλλά και των φορέων του νομού, που κατά το παρελθόν επικεντρώθηκαν στο ζήτημα μέσω επιστολών, ήταν η αναθεώρηση του κανονισμού και η ένταξη των συγκεκριμένων ζημιών στο πλάνο των καλύψεων.

Δυστυχώς μέχρι και σήμερα θετικό αποτέλεσμα δεν υπήρξε. Το μόνο που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο σχεδόν στην πλειονότητα αγροτικών περιοχών του νομού Τρικάλων, είναι οι ζημιές που αφήνουν τεράστιο αποτύπωμα πίσω τους.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης