Πέμπτη 30.05.2024 | Εορτάζουν: Εμμέλεια, Εμμελεία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Προϋπολογισμός: Τι προβλέπει για εργαζόμενους και συνταξιούχους

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ03.10.2023 | 7:36 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Αυξήσεις μισθών σε δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, όπως και αναπροσαρμογές των συντάξεων, αλλά και χορήγηση επιδόματος προσωπικής διαφοράς και απαλλαγή από την φαρμακευτική δαπάνη για ειδικές κατηγορίες συνταξιούχων. Το συνολικό κόστος των μέτρων αύξηση των εισοδημάτων φθάνει τα 2,13 δισ. ευρώ.

Πρόκειται για τα μέτρα ενίσχυσης εργαζόμενων και συνταξιούχων, τα οποία περιλαμβάνονται στο προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού, που κατατέθηκε στην Βουλή.

Οι αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους – μετά από δεκατέσσερα χρόνια – θα φθάσουν, μεσοσταθμικά, το 6,5%, ενώ το επιπλέον κόστος του νέου μισθολογίου θα αγγίξει τα 906 εκατ. ευρώ.

Στον ιδιωτικό τομέα ξεχωρίζουν η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό τον Απρίλιο του 2024, αλλά και η επιστροφή των τριετιών από τον Ιανουάριο του 2024, με αύξηση κατά 10% του μισθού για όσους – εφεξής – συμπληρώνουν την απαραίτητη προϋπηρεσία.

Πέραν τούτου, προβλέπεται αύξηση κατά 3,1% για τους συνταξιούχους, αλλά και  επίδομα 100 έως 200 ευρώ σε όσους διατηρούν – ακόμη – προσωπική διαφορά Στα μέτρα για τους συνταξιούχους θα πρέπει να προστεθεί η κατάργηση της περικοπής του 30% της σύνταξης για τους εργαζόμενους συνταξιούχους.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης