Σάββατο 19.06.2021 | Εορτάζουν: Παΐσιος, Παΐσης, Παϊσία, Ζώσιμος, Ζώσης, Ζήσιμος, Ζήσης, Ζωσιμαίος, Ζώσα, Ζωσιμαία

«Ψαγμένα» και υγιεινά στέκια στα Τρίκαλα

ΤΟΠΙΚΑ29.07.2019 | 1:37 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Τα τελευταία χρόνια, η αναζήτηση ενός πιο εναλλακτικού και υγιεινού τρόπου διατροφής έχει γίνει στάση ζωής. Κάτι που έχει προκύψει μετά από την ανάδειξη της πολυτιμότητας της πρόληψης αλλά και της κατάρριψης του μύθου ότι το υγιεινό φαγητό είναι λιγότερο γευστικό από τις ανθυγιεινές συνήθειες . Πάνω σε αυτό, έχουν γίνει σημαντικές έρευνες, έχουν προωθηθεί νέου τύπου τροφές που εγγυώνται υγεία και ενέργεια, δύο σημαντικές προτεραιότητες για την απαιτητική και εξαντλητική σύγχρονη ζωή μας ακόμη και στην επαρχιακή πόλη που ζούμε.

Μέσα από αυτή την τάση, γεννήθηκε και το νέο κύμα εστιατορίων και των street food στεκιών που προτείνουν γεύσεις υγείας και ευεξίας μέσα από τα πιάτα τους. Παράλληλα προσεγγίζουν και προωθούν μια πιο οικολογική στάση ακόμη και απέναντι στις συσκευασίες των φαγητών και ποτών τους, θέλοντας να δηλώσουν ότι η υγιεινή διατροφή είναι τόσο ευεργετική για τους καταναλωτές όσο και για το περιβάλλον.

Γευστικές και εντυπωσιακές προτάσεις που καλύπτουν τις διατροφικές ανάγκες μιας ολόκληρης μέρας,  προτάσεις με υλικά και ιδέες από κάθε γωνιά του κόσμου, έρχονται για να αλλάξουν μοναδικά και να εμπλουτίσουν τις διατροφικές συνήθειες των Τρικαλινών και να παρουσιάσουν μία πολυπολιτισμική και ανοιχτή στις φυσικές ύλες κουζίνα.

Από την άλλη, μιλώντας και με θαμώνες στα well being στέκια, τονίζουν ότι κάποτε ήταν δύσκολο να φάει κανείς κάτι υγιεινό «στο πόδι» ή γενικότερα έξω από το σπίτι. Πλέον κάτι τέτοιο γίνεται πολύ εύκολα.

Μαζί με το έτοιμο φαγητό, αναπτύσσεται και μια νέου τύπου αγορά τροφίμων στην περιοχή. Καταστήματα με υλικά επιλεγμένα για την σημασία τους στη διατήρηση της καλής υγείας και ιδανικά για όσους θέλουν να ακολουθήσουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής, έχουν κάνει την εμφάνισή τους, ανοίγοντας νέο κεφάλαιο στην τοπική αγορά που ελπίζουμε να έχει διαχρονικότητα για μας ωφελεί όλους.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Φυτικά Ροφήματα Βρώμης ΚΑΡΠΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ Nature Spot e-shop