Σάββατο 28.01.2023 | Εορτάζουν: Παλλάδιος, Παλάδιος, Παλλάδης, Παλάδης, Χάρις,

Ψηφιακός Απολογισμός της Περιφέρειας Θεσσαλίας

ΤΟΠΙΚΑ13.07.2022 | 6:12 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

«Ευχαριστώ εκ  μέρους όλων των Θεσσαλών για το ψηφιακό άλμα που έχει κάνει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια και φέρει τη δική σας υπογραφή»  τόνισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας  Κώστας Αγοραστός απευθυνόμενος στον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη κατά τη διάρκεια της  σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας με τη συμμετοχή δημάρχων και φορέων για την παρουσίαση του προγράμματος των «Έξυπνες Πόλεις».

Ο κ. Αγοραστός επεσήμανε ότι «προγράμματα ψηφιακής σύγκλισης χρηματοδοτούνταν και στο παρελθόν αλλά ποτέ δεν πετύχαιναν το σκοπό τους. Πάντα υπήρχε πρόβλημα στην αξιοποίηση της ψηφιακής σύγκλισης, πάντα υπήρχε έλλειμμα απορροφητικότητας. Εσείς πετύχατε ένα ουσιαστικό  ψηφιακό άλμα μεγαλύτερο από τη φθορά των περασμένων χρόνων. Αυτό αναγνωρίζεται από όλους σε όλα τα επίπεδα. Γιατί τα λόγια είναι εύκολα, αλλά οι πράξεις δύσκολες. Στα δύσκολα, ήσασταν παρόντες με επιτυχία. Σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας σήμερα στη Λάρισα, ευχαριστούμε για τη βοήθεια που προσφέρετε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα στον Α και Β βαθμό Αυτοδιοίκησης» δήλωσε  ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός εξαγγέλλοντας νέο Πρόγραμμα για την αναβάθμιση των ψηφιακών υποδομών δημοσίων φορέων για  εξυπηρέτηση πολιτών, με χρηματοδότηση 3 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θεόδωρος Λιβάνιος, οι Βουλευτές Χρήστος Κέλλας και Στέλλα Μπίζιου, οι Δήμαρχοι Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας, Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος, Τεμπών Γιώργος Μανώλης, Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας, Φαρσάλων Μάκης Εσκίογλου, ο Αντιδήμαρχος Βιώσιμης Κινητικότητας και Συστημάτων  Έξυπνης πόλης του Δήμου Λαρισαίων Ντίνος Διαμάντος, ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ Γιώργος Ρουπακιάς, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας Νίκος Παπαγεωργίου και ο Γενικός Γραμματέας του  Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας Ευάγγελος Διανελλάκης.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ