Τρίτη 22.06.2021 | Εορτάζουν: Ζηνάς, Ζένας, Ζένος, Ζήνα, Ζένα, Ζένια,Ευσέβιος, Ευσεβής, Ευσεβεία, Σέβη, Ευσεβούλα, Σεβούλα

Ψώνια στα μαγαζιά με χρονόμετρο

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ27.01.2021 | 6:39 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Χρονόμετρο μέσω μιας εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο αναμένεται να χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση με στόχο να περιορίσει τις άσκοπες μετακινήσεις και παράλληλα να κλείσει κάθε «παραθυράκι» σε όσους με πολλαπλά μηνύματα στο 13033 έκαναν το δίωρο για αγορές ακόμα και εξάωρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι καταναλωτές που θα θέλουν να μεταβούν σε εμπορικά καταστήματα θα στέλνουν μήνυμα στην πλατφόρμα e-katanalotis μαζί με την ώρα αναχώρησης και την προβλεπόμενη ώρα επιστροφής. Επίσης στο τραπέζι του υπουργείου Ανάπτυξης έχει πέσει και η πρόταση του εμπορικού κόσμου να αυξηθεί κατά μία ώρα ο χρόνος για αγορές, καθώς θεωρείται περιορισμένο το δίωρο για όσους θέλουν να μετακινηθούν σε κεντρικές περιοχές για τις αγορές τους.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, προανήγγειλε το μέτρο σημειώνοντας ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να μπει φραγή στα μηνύματα, ωστόσο είπε ότι θα υπάρξει μια εφαρμογή, η οποία θα μετρά το διάστημα που οι καταναλωτές κάνουν τις αγορές τους, μέσα από την πλατφόρμα του e-katanalotis.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Φυτικά Ροφήματα Βρώμης ΚΑΡΠΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ Nature Spot e-shop