Κυριακή 22.05.2022 | Εορτάζουν: Αιμίλιος, Μίλιος, Αιμιλία, Έμυ, Εμιλία, Έμιλυ, Έμμα, Μίλια, Κόδρος, Κόδρα

Πυρετώδεις οι προετοιμασίες για τις πανελλαδικές εξετάσεις

ΤΟΠΙΚΑ26.05.2018 | 1:52 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Εντατικοποιούνται οι ενέργειες και κατ’ επέκταση οι προσπάθειες της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων ως προς την διεξαγωγή των πανελληνίων εξετάσεων.

Τόσο η διευθύντρια της τοπικής, εκπαιδευτικής διεύθυνσης, κα Βασιλική Κάκλα, όσο και οι υπάλληλοι  βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες επί ποδός εκτελώντας κάθε ενέργεια προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για την διεξαγωγή του φετινού διαγωνισμού.

Ήδη στην παρούσα φάση και σύμφωνα με την διευθύντρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κα Βάσω Κάκλα ξεκίνησαν οι δοκιμαστικές εκπομπές του συστήματος VBI για την πετυχημένη μετάδοση των θεμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων στα 15 εξεταστικά κέντρα του νομού. Από τα 15 εξεταστικά κέντρα, 10 θα λειτουργήσουν στην πόλη των Τρικάλων ενώ 5 θα λειτουργήσουν σε περιφερειακά σχολεία του νομού. Από τα 15 εξεταστικά κέντρα, 2 θα λειτουργήσουν στα 2 Επαγγελματικά λύκεια της πόλης, στο 1ο και  2ο ΕΠΑ.Λ. και τα οποία θα δεχτούν προς εξέταση το σύνολο των υποψηφίων των επαγγελματικών λυκείων.
Επίσης το Βαθμολογικό Κέντρο θα λειτουργήσει για ακόμη μια χρονιά στο 6ο Γυμνάσιο Τρικάλων.

Στο πλαίσιο των προετοιμασιών, τις προηγούμενες ημέρες ορίστηκαν και οι Λυκειακές Επιτροπές που θα λειτουργήσουν στα 15 εξεταστικά κέντρα. Οι επιτροπές συγκροτήθηκαν με βάση τις αιτήσεις των εκπαιδευτικών και στις οποίες υπάρχει ανανέωση προσώπων.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται πλέον στις δοκιμαστικές εκπομπές μετάδοσης των θεμάτων από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας προς τα εξεταστικά κέντρα μέσω του συστήματος VBI. Τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής είναι θετικά, χωρίς δεν προκύπτουν προβλήματα.

«Πλέον έχουμε εισέλθει στην τελική ευθεία για την διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων και εργαζόμαστε σε πυρετώδεις ρυθμούς για την καλύτερη οργάνωσή τους. Πρόκειται για μια υπεύθυνη εργασία που εξετάζεται και η παραμικρή λεπτομέρεια» ανέφερε η κα Κάκλα.
Σημειώνεται πως οι πανελλαδικές εξετάσεις για τα ΕΠΑΛ θα ξεκινήσουν στις 7 Ιουνίου και στα ΓΕΛ στις 8 Ιουνίου.

Λίγο πριν την διεξαγωγή του φετινού διαγωνισμού και συγκεκριμένα 5 ημέρες πριν αναμένεται να οριστούν και οι επιτηρητές που θα επιτηρούν την διαδικασία του φετινού διαγωνισμού.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης