Πέμπτη 06.05.2021 | Εορτάζουν: Σεραφείμ, Σεραφειμία, Σεραφείμα, Σεραφίνα, Σεραφειμή, Σεραφειμούλα, Σεραφειμίτσα, Ιώβ, Ιωβία, Ιώβη

Πυρετός εργασιών στο Δήμο Πύλης

ΤΟΠΙΚΑ07.06.2018 | 2:01 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Μέσα σε ελάχιστο χρόνο ολοκληρώνεται η διαμόρφωση και ανάπλαση της πλατείας του Παλαιομονάστηρου, όπως και άλλων χωριών του δήμου Πύλης. Μιλώντας με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Σωτήρη Αγγέλη, μας εξήγησε ότι πολλά έργα βρίσκονται σε εξέλιξη και κάποια ολοκληρώνονται άμεσα όπως το προαναφερόμενο. Οι μελέτες των παρεμβάσεων έχουν συνταχθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, με την επιμέλεια της αρμόδιας Αντιδημαρχίας, σε συνεννόηση και συνεργασία με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων.

Μεταξύ αυτών βρίσκονται οι  «Ασφαλτοστρώσεις – συντηρήσεις ασφαλτικών»  προϋπολογισμού δαπάνης 300.000,00 € με τον Φ.Π.Α.. Αφορούν, εργασίες ασφαλτόστρωσης στις Τ.Κ. και στους οικισμούς: Παλαιομοναστήρου, Δροσερού, Πηγής, Λιλής, Ελευθεροχωρίου, Κοτρωνίου, Αγίου Βησσαρίωνα, Φιλύρας, Πιαλείας, Παλαιοκαρυάς, Μουριάς, Παραποτάμου, Πύλης, Φήκης και Ροπωτού.

Σημαντικό επίσης έργο ύψους 250.000 ευρώ είναι τα  «Έργα αναπλάσεων κοινόχρηστων χώρων Δήμου Πύλης». Οι περιοχές επέμβασης περιλαμβάνουν την ανάπλαση της πλατείας Μεσοχώρι στον οικισμό Πύλης, την ανάπλαση της πλατείας του οικισμού Αθαμανίας, πεζοδρομήσεις εντός του οικισμού Γαρδικίου, διαμόρφωση κοινόχρηστης έκτασης στην Τ.Κ. Πύρρας, ανακατασκευή τμήματος πλατείας Τ.Κ. Παλαιομοναστήρου, διαμόρφωση μονοπατιών στην Τ.Κ. Δροσοχωρίου και αποκατάσταση – διαμόρφωση περίφραξης και περιβάλλοντος χώρου στο κοιμητήριο της Τ.Κ. Στουρναραίικων, διαμόρφωση μονοπατιών εντός της Τ.Κ. Δροσοχωρίου και άλλες ήπιες παρεμβάσεις σε Τοπικές Κοινότητες.

Το σύνολο των έργων, είναι ιδιαίτερα σημαντικό μιας και μέσα από αυτά  αξιοποιείται έτσι επωφελώς η ΣΑΤΑ, παράγεται πραγματικό, συγκεκριμένο έργο και αλλάζει η μορφή των Τοπικών Κοινοτήτων.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Φυτικά Ροφήματα Βρώμης ΚΑΡΠΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ Nature Spot e-shop