Τετάρτη 12.05.2021 | Εορτάζουν: Επιφάνειος, Επιφάνιος, Επιφανία, Θεόδωρος, Θοδωρής, Θόδωρος, Θεοδώρα, Δώρα, Θοδώρα, Δωρούλα, Ντόρα, Μυροφόρα

Πυροσβεστική: Σώζοντας κάθε μορφή ζωής (Video)

ΤΟΠΙΚΑ05.06.2018 | 1:12 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Στο μυαλό μας, και ειδικά τώρα τους θερινούς μήνες, συνδυάζουμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το προσωπικό της, με τη μάχη κατά των πυρκαγιών. Η δουλειά των πυροσβεστών όμως δεν σταματά εκεί. Συνεχίζει σε κάθε τύπου διάσωση απεγκλωβισμού και όχι μόνο συνανθρώπων μας που βρέθηκαν σε μια έκτακτη ανάγκη, αλλά και ζώων.

Για παράδειγμα, συχνές είναι οι κλήσεις για απεγκλωβισμό γατιών που είτε σκαρφαλώνουν σε δυσπρόσιτα μέρη είτε εγκλωβίζονται στα πιο απίθανα σημεία. Αντίστοιχα για σκύλους κοκ. Αυτή την περίοδο όμως, αναλαμβάνουν παραδίδοντας μαθήματα οικολογικού πολιτισμού, την απομάκρυνση φιδιών από κατοικίες.

Όπως για παράδειγμα πριν από δύο μέρες περίπου, όπου απομάκρυναν έναν έφιο, γνωστός στα μέρη μας με το όνομα, λαφιάτης. Και δεν ήταν η μόνη, από την άνοιξη, οι κλήσεις που αφορούν την απομάκρυνση φιδιών είναι αρκετές.

Και σίγουρα, ο τρόπος αυτός είναι και ο πλέον δόκιμος. Οι άνθρωποι της πυροσβεστικής υπηρεσίας, έχουν την γνώση και τον τρόπο, να απομακρύνουν το φίδι, χωρίς από τη μία να διακινδυνεύσουν αλλά και από την άλλη, χωρίς να το θανατώσουν. Όπως στην περίπτωση του έφιου, που ελευθερώθηκε έξω από την πόλη όπου και προφανώς είναι το φυσικό του περιβάλλον.

Παρακολουθώντας και το αντίστοιχο βίντεο στο  youtube  δεν μπορεί παρά να θαυμάσει κανείς, τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζεται το κάθε ζώο αλλά και στην συγκεκριμένη περίπτωση το ερπετό. Χωρίς βαρβαρότητα, υστερία κοκ. Το θέμα είναι να φαίνονται ψύχραιμοι και οι πολίτες, όπως η κυρία που εντόπισε  το φίδι, να ειδοποιεί την κατάλληλη υπηρεσία.

Εξάλλου, στις περισσότερες των περιπτώσεων, με εξαίρεση την οχιά, τα περισσότερα είδη φιδιών είναι ακίνδυνα. Από την άλλη, σκεφτόμαστε ότι και η πρόληψη ειδικά σε περιοχές όπου υπάρχει βλάστηση, αυλές κτλ, μπορεί να βοηθήσει προς όλες τις πλευρές, χωρίς να βλάπτουμε το ερπετό και σεβόμενοι τη φύση. Όπως και να έχει, είναι από τις περιπτώσεις που δείχνουν την ευαισθητοποίηση και την οικολογική συνείδηση που επικρατεί στην πυροσβεστική υπηρεσία.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Φυτικά Ροφήματα Βρώμης ΚΑΡΠΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ Nature Spot e-shop