Παρασκευή 21.01.2022 | Εορτάζουν: Αγνή, Αγνούλα, Ευγένιος, Ευγένης, Μάξιμος, Μάξιμη, Μάξιμα, Νεόφυτος, Νεοφυτία, Νεοφύτη, Πάτροκλος, Πατρόκλειος, Πατροκλέας, Πατροκλής, Πατρόκλεια, Πατροκλά, Πάτρα, Πατρούλα

Ρ. Δούρου: Ξεκάθαρα αντίθετος ο ΣΥΡΙΖΑ στην εκτροπή του Αχελώου

ΤΟΠΙΚΑ15.02.2020 | 4:21 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Με ιδιαίτερη σκληρή στάση απέναντι στο μέχρι τώρα κυβερνητικό έργο τόσο για εθνικά όσο και ζητήματα που απασχολούν έντονα την περιοχή της Θεσσαλίας και δη το νομό Τρικάλων, μίλησε στους εκπροσώπους του τοπικού Τύπου, η Ρένα Δούρου μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και Τομεάρχης Κλιματικής Αλλαγής, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, «προειδοποιώντας» ότι «ξεκινά η περίοδος μαχητικής αντιπολίτευσης».

Μεγάλο μέρος τόσο της εισήγησής της, αλλά και των ερωτήσεων που ακολούθησαν, αφιερώθηκε όπως είναι λογικό στο θέμα της εκτροπής του Αχελώου. Στο πλαίσιο των απαντήσεων σχετικά με τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ η κα Δούρου τόνισε χαρακτηριστικά ότι στο πρώτο άκουσμα της επαναφοράς του ζητήματος από πλευράς της κυβέρνησης, θεώρησε ότι αφορούσε «fake news» όπως είπε. Η κα Δούρου σε απάντηση ερώτησης σε ότι αφορά τη διαχείριση των υδάτινων πόρων και του προβλήματος της λειψυδρίας στο Θεσσαλικό κάμπο, τόνισε ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ στην ουσία έγινε πράξη μέσα από τα έργα που προωθήθηκαν, όπως είναι μικρότερα ζωτικής σημασίας φράγματα.

Από εκεί και πέρα, μιλώντας για τις ΑΠΕ και την τοποθέτηση ανεμογεννητριών στα Άγραφα, αλλά και το σχέδιο δημιουργίας γιγαντιαίων Αιολικών Πάρκων, ιδιωτικών συμφερόντων στον Ασπροπόταμο και σε άλλους σημαντικούς βιότοπους, ξεκαθάρισε έπειτα από σχετικό ερώτημα, ότι δεν αποτελεί ευθύνη του προηγούμενου υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σωκράτη Φάμελου τονίζοντας ότι η ευθύνη βαραίνει τον σημερινό υπουργό Κωστή Χατζηδάκη, επισημαίνοντας ότι μόλις τοποθετήθηκε ειδικός συντονιστής ΡΑΕ.

Τέλος, σε ότι αφορά στο εσωκομματικό πεδίο και τη λεγόμενη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ που διαφαίνεται και μέσα από την εγγραφή νέων μελών, και πρώην στελεχών άλλων κομμάτων – κυρίως από το χώρο του ΠΑΣΟΚ- η κα Δούρου τόνισε χαρακτηριστικά ότι ακόμη και ένας «τίμιος δεξιός» έχει θέσει στο ΣΥΡΙΖΑ αρκεί να συμφωνεί με το αριστερό πρόγραμμα του κόμματος.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014-2020