Σάββατο 06.03.2021 | Εορτάζουν: Ησύχιος, Ησύχης, Ησυχία

Ραγδαία επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός

ΤΟΠΙΚΑ22.02.2019 | 6:37 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Δύσκολες αναμένονται για ολάκερη την περιοχή των Τρικάλων οι τελευταίες ημέρες του Φεβρουαρίου. Όσοι πίστεψαν ότι ο χειμώνας μας εγκατέλειψε μιας και από τις αρχές της εβδομάδας το θερμόμετρο άγγιζε τους 15 βαθμούς Κελσίου, τελικά διαψεύστηκαν, καθώς  τα δεδομένα αλλάζουν και επιστρέφουμε στο χειμώνα, που κατά τα φαινόμενα δεν τελείωσε ακόμη. Αντιθέτως ο χειμώνας επιστρέφει μέσω του κύματος κακοκαιρίας που φέρει την ονομασία «Ωκεανίς».

Ο καιρός επιδεινώνεται με κύρια χαρακτηριστικά την βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας. Οι καιρικές συνθήκες σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας θα παρουσιάσουν περεταίρω επιδείνωση σε όλο το νομό από το πρωί του Σαββάτου. Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις για το Σάββατο προβλέπονται χιονοπτώσεις κατά τόπους ισχυρές στα ορεινά της Πύλης και της Καλαμπάκας, ενώ ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από νωρίς το μεσημέρι και στα πεδινά του νομού. Στην περιοχή της Πύλης προβλέπονται χιονοπτώσεις από το πρωί του Σαββάτου κάτι ανάλογο που θα ισχύσει και για την περιοχή της Καλαμπάκας. Ασθενής χιονοπτώσεις προβλέπονται για την πόλη των Τρικάλων και την περιοχή της Φαρκαδόνας από το πρωί του Σαββάτου ενώ τα φαινόμενα θα ενταθούν από το βράδυ έως και την Κυριακή το μεσημέρι με έντονες χιονοπτώσεις.

Το νέο κύμα κακοκαιρίας που θα σαρώσει και το νομό Τρικάλων όπως σχεδόν το σύνολο της Θεσσαλίας θέτει σε ετοιμότητα τον κρατικό μηχανισμό.

Περιφερειακή Ενότητα και Δήμοι βρίσκονται σε εγρήγορση για να αντιμετωπίσουν κάθε είδους προβλήματος που θα προκύψει. Ήδη η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων μέσω των αρμοδίων Υπηρεσιών και του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστου Μιχαλάκη βρισκόταν από χθες σε επικοινωνία συντονίζοντας το έργο που θα κληθούν να αναπτύξουν μέσα στο Σαββατοκύριακο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που θα επιφέρει ο χιονιάς.

Τόσο η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, όσο και οι Δήμοι προετοιμάστηκαν και είναι έτοιμοι να διαθέσουν ανθρώπινο δυναμικό και μηχανήματα για να απομακρύνουν το ενδεχόμενο προβλημάτων στο εσωτερικό και εθνικό οδικό δίκτυο αλλά και της δημιουργίας πάγου.

Ο καιρός θα παρουσιάσει ύφεση από το μεσημέρι της Δευτέρας, ενώ σύμφωνα με προβλέψεις η θερμοκρασία αναμένεται να επιστρέψει στα φυσιολογικά προβλήματα από το μεσημέρι της Τρίτης.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop