Τρίτη 24.05.2022 | Εορτάζουν: Παλλαδία, Παλαδία, Παλλάδα, Παλάδα, Μαρκιανή, Μαρκιάνα, Μαρκιανή, Μαρκιάνα, Φωτεινή, Φώτω, Φώφη, Φωτούλα, Φαίη, Φωφώ, Χριστιανός, Χριστιανή

Ρεκόρ διείσδυσης φυσικού αερίου για την Καρδίτσα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ26.05.2018 | 3:11 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στην υπογραφή των συμβάσεων σύνδεσης φυσικού αερίουγια τα Δημοτικά κτίρια της Καρδιτσομαγούλας, προχώρησε ο Δήμος Καρδίτσας, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25.05.2018με την Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ).Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχοςτης Καρδίτσας κ.Φώτιος Αλεξάκος,ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καρδιτσομαγούλας κος Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Λεωνίδας Μπακούρας και ηΔιευθύντρια Ανάπτυξης και Νέων Συνδέσεων κα.Ευθυμία Καλογήρου.

Ο ΔήμαρχοςΚαρδίτσας κ.Φώτιος Αλεξάκος ανέφερε ότι η σύνδεση των Δημοτικών κτιρίων με το δίκτυο φυσικού αερίου, θα συνεισφέρει στον περιορισμό των δαπανών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που μπορεί να επιτευχθεί από τέτοιες δράσεις οι οποίες έχουν άμεσο οικονομικό αποτέλεσμα, αλλά ταυτόχρονα συμβάλουν και στη μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων προς το περιβάλλον. Επισήμανε επίσης το οικονομικό όφελος των πολιτών από τη χρήση του φυσικού αερίου τόσο στα νοικοκυριά όσο και στις επιχειρήσεις. Αναφέρθηκεστον άριστο προγραμματισμό του έργου επέκτασης του δικτύου στην Καρδιτσομαγούλα από την εταιρεία διανομής αερίου, αλλά και στην ανάγκη επέκτασης του δικτύου σε άλλες απομακρυσμένες περιοχές, όπου το ενδιαφέρον των πολιτών είναι μεγάλο, με την μέθοδο του συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG).

Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣκ. Λεωνίδας Μπακούρας, επεσήμανε ότι εργασίες επέκτασης του δικτύου Φυσικού Αερίου στην Καρδιτσομαγούλαέχουν προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό ενώ εξελίσσονται σύμφωνα με το καθορισμένο χρονοδιάγραμμα κατασκευής.Αναφέρθηκε επίσης ότι πραγματοποιήθηκε επέκταση του δικτύου  1.540 μέτρων στην περιοχή της Καρδιτσομαγούλας και συνεχίζεται κανονικά βάσει του καταγεγραμμένου ενδιαφέροντος  των υποψήφιων καταναλωτών της περιοχής.

Όσον αφορά στην αναπτυξιακή δυναμική της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, ο κ. Μπακούρας πρόσθεσε ότι είναι μεγάλη, με τις προοπτικές για το μέλλον να είναι εξαιρετικά ευοίωνες. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Περιοχή της Καρδίτσας το έτος 2018 σημειώθηκε αύξησηστις νέες συμβάσεις σύνδεσης φυσικού αερίουμε το σύνολο τους να ξεπερνά προοδευτικά τις 10.522 συμβάσεις. Ο βαθμός διείσδυσης για την περιοχή της Καρδίτσας είναι θεαματικά υψηλός αφού μεταφράζεται σε 59% επι του  συνόλου των καταγεγραμμένων διαμερισμάτων της περιοχής, από την ημερομηνία τροφοδότησης της το 2008 έως σήμερα.Συμπλήρωσε δε, ότι σύμφωνα με το Πρόγραμμα Ανάπτυξης της Εταιρείας,για την επόμενη πενταετία το σύνολο του δικτύου που θα κατασκευαστεί θα ανέλθει στα 10,2 χιλιόμετρα με το ύψος των επενδύσεων στην περιοχή να αγγίζει τα  1,4 εκ. €.

Από την πλευρά τηςηΔιευθύντρια Ανάπτυξης και Νέων Συνδέσεων της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κα. Ευθυμία Καλογήρου, προέτρεψε τη δημοτική αρχή να προχωρήσει στην ενεργοποίηση των ήδη τοποθετημένων μετρητών για 16 δημοτικά κτήρια τα οποία είναι ολοκληρωμένα προς τροφοδότηση από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ.  Επιπλέον τόνισε το αυξημένο ενδιαφέρον των πολιτών στην περιοχή της Καρδιτσομαγούλας, ενώ βρίσκεταισε ισχύη προσφορά για «ΕΚΠΤΩΣΗ 100% ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΣΥΝΔΕΣΗΣ» για όλους τους νέους καταναλωτές που θα υπογράψουν Σύμβαση Σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου και για όλες τις χρήσεις (Οικιακή, Εμπορική, Βιοτεχνική-Βιομηχανική, Δημόσια-Δημοτικά κτίρια).

Οι αιτήσεις σύνδεσης μπορούν να υποβάλλονται στην ιστοσελίδα www.edathess.gr, ενώ για την εξυπηρέτηση πελατών λειτουργεί τηλεφωνικό κέντρο, όπου για οποιαδήποτε πληροφορία σχετική με ζητήματα νέων συνδέσεων και κατασκευών οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 11 150.

Ολοκληρώνοντας τη συνάντηση επισημάνθηκε από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ ότι οι επεκτάσεις του δικτύου εκτελούνται με τεχνοοικονομικά κριτήρια λαμβάνοντας υπόψη το καταγεγραμμένο ενδιαφέρον των υποψήφιων καταναλωτών έτσι ώστε να πραγματοποιούνται επενδύσεις που δεν επιβαρύνουν την τιμή διανομής του τελικού καταναλωτή.

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΕΡΙΟΥ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Ε.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης