Πέμπτη 13.06.2024 | Εορτάζουν: Τριφύλλιος, Τριφύλιος

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Ρεύμα: Eκτακτη ενίσχυση σε 1,2 εκατ. καταναλωτές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ02.11.2023 | 5:34 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Eκτακτη ενίσχυση για ενεργειακά ευάλωτους καταναλωτές που μπορεί να φτάσουν τo 1,2 εκατ. ανακοίνωσε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης σε συνέντευξη Tύπου από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Το συνολικό κόστος ανέρχεται στα 120 εκατ. ευρώ, με την οικονομική ενίσχυση να είναι 60 ευρώ τον μήνα ισόποση με το επίδομα θέρμανσης. Το ελάχιστο ποσό το τρίμηνο θα είναι 45 ευρώ, ενώ θα μπορεί να φτάσει και τα 480 ευρώ. Οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν τον προσεχή Ιανουάριο και θα ισχύει 20% προσαύξηση για κάθε τέκνο.

«Αυτοί που θερμαίνονται με ηλεκτρικό είναι οι μισοί καταναλωτές», τόνισε ο Ελληνας ΥΠΕΝ, συμπληρώνοντας πως «δίνουμε έκτακτη ενίσχυση στους ενεργειακά ευάλωτους. Η κυβέρνηση θα ενισχύσει για το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου. Είναι 1,2 εκατ. οι πιθανοί επωφελούμενοι, με βάση τις “θερμοημέρες”. Δικαιούχοι είναι όσοι καλύπτουν τα κριτήρια για επίδομα θέρμανσης και δεν επιδοτούνται για άλλο καύσιμο».

Οπως επισήμανε ο κ. Σκυλακάκης, οι δικαιούχοι θα μπαίνουν στην ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, θα κάνουν αίτηση και θα βλέπουν τα χρήματα στους λογαριασμούς του ρεύματος ως μείωση.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι ισχύουν τα κριτήρια για επιδόματα θέρμανσης, αφαιρουμένων όσων παίρνουν επίδομα θέρμανσης και όσων είναι σε κοινωνικό τιμολόγιο, Α, Β και Γ. Παράλληλα, θα συνεχίσουν οι ενισχύσεις για τους κοινωνικά ευάλωτους. Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια θα είναι ενιαία, και μάλιστα προσαυξημένα (στο εισόδημα), για οικογένειες με παιδιά.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης