Παρασκευή 02.12.2022 | Εορτάζουν: Μερόπη, Μυρόπη, Σολομών, Σολομώντας, Σόλων, Σόλωνας, Σολομωντία, Πορφύριος, Πορφυρός, Πορφύρης, Πορφυρή, Πορφυρία, Πορφύρα, Πορφυρώ, Πορφυρούλα

Ρομποτάκια θα μεταφέρουν προϊόντα στην Ασκληπιού

ΤΟΠΙΚΑ26.10.2022 | 6:23 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Πρωτοπορεί με τις ιδέες της η E-Trikala και επιφυλάσσει νέες δράσεις που θα συζητηθούν, όχι μόνο τοπικά αλλά πανελλαδικά.

Η E-Trikala θα εφαρμόσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα με αυτοματοποιημένα οχήματα για μεταφορά προϊόντων, όπως αποκάλυψε μιλώντας στο ραδιόφωνο της Λέσχης 97,6, ο Οδυσσέας Ράπτης.

«Μια έκπληξη έρχεται για την οδό Ασκληπιού. Θα έχει ρομποτάκια τα οποία θα πραγματοποιούν ντελίβερυ στα φαρμακεία, στα μαγαζιά, τα περίπτερα, κλπ. Είναι ένα πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλει να δει αν αυτά τα αυτοματοποιημένα οχήματα μπορούν να κάνουν το «τελευταίο μίλι» της παράδοσης αντικειμένων, μιας και τα μεγάλα οχήματα συνήθως δεν μπαίνουν μέσα στο κέντρο μιας πόλης. Αυτό λοιπόν το πείραμα θα γίνει στους κεντρικούς πεζοδρόμους, και θα βγάλει έπειτα τα συμπεράσματα της.», δήλωσε ο κ. Ράπτης.

Ο ίδιος ανέλυσε διάφορες άλλες πτυχές του εγχειρήματος, δηλώνοντας ότι τα συγκεκριμένα ρομποτάκια θα χρησιμοποιηθούν το τρίμηνο Νοεμβρίου – Ιανουαρίου.

«Θα μοιάζει σαν ένα κινούμενο κουτί και θα περνάει βγάζοντας μια ηχητική προειδοποίηση. Θα τα έχουμε για Νοέμβριο-Δεκέμβριο-Ιανουάριο. Προχθές ήρθαν τα δυο πρώτα, οργανώσαμε το πού και πώς θα στηθούν, και το επόμενο που έχουμε να κάνουμε είναι, αφού περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο, να κάνουμε την επαφή με τους επαγγελματίες. Φιλοδοξούμε να κάνουμε τους επισκέπτες να έχουν την πόλη μας στο μυαλό τους ως κάτι το ξεχωριστό, και να παίρνουμε δημοσιότητα από τέτοιες τεχνολογικές καινοτομίες.», κατέληξε ο ίδιος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το απόγευμα της Τρίτης έξω από το Δημαρχείο Τρικκαίων κατά την έλευση των πρώτων δυο έγινε μια πρώτη δοκιμή για τον τρόπο λειτουργίας τους.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης