Τρίτη 05.12.2023 | Εορτάζουν: Διογένης, Σάββας, Σάβας, Σαββούλης, Σαββούλα, Σαβούλα, Σαβούλη

Ρομποτική στο Νηπιαγωγείο και το Δ.Σ. Οξύνειας του Δήμου Μετεώρων!

ΤΟΠΙΚΑ12.11.2022 | 1:58 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Με σκοπό την ανάπτυξη δεξιοτήτων για τους μαθητές του 21ου αιώνα και την εξοικείωσή τους με την επιστήμη και τη τεχνολογία, η Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας πραγματοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα ρομποτικής σε σχολεία απομακρυσμένων χωριών του Δήμου Μετεώρων.

Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε το πρώτο μάθημα ρομποτικής στο Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Οξύνειας με τα εκπαιδευτικά πακέτα mTiny και WeDo 2.0 αντίστοιχα. Το μικρό, χαριτωμένο πάντα – ρομποτάκι ενθουσίασε τα παιδιά του νηπιαγωγείου και δυνάμωσε το πάθος τους για μάθηση και ανακάλυψη. Οι μαθητές του δημοτικού εκδήλωσαν έντονο ενδιαφέρον για τον κόσμο του προγραμματισμού, σχεδίασαν μοντέλα, επανασχεδίασαν λύσεις, ανέλυσαν δεδομένα και δοκίμασαν πολλές λειτουργίες του λογισμικού θέλοντας να ικανοποιήσουν την περιέργειά τους για τον κόσμο της ρομποτικής.

Με την εκπαιδευτική ρομποτική οι μικροί μαθητές, αναπτύσσουν κριτική και αναλυτική σκέψη και συνδυάζουν τη μάθηση με το παιχνίδι, μετατρέποντας την εκπαίδευση σε μία διαδραστική διασκεδαστική δραστηριότητα. Παρατηρούν, αναστοχάζονται και ανακαλύπτουν νέους τρόπους επίλυσης προβλημάτων και επίτευξης στόχων. Ανακαλύπτουν βασικές έννοιες του προγραμματισμού και πραγματοποιούν ένα ταξίδι εξερεύνησης στις Φυσικές Επιστήμες, την Τεχνολογία, τη Μηχανική και τα Μαθηματικά (STEM).

Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς για την άψογη συνεργασία και φυσικά τους μαθητές που μας υποδέχθηκαν με χαρά!

Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης