Κυριακή 21.04.2024 | Εορτάζουν: Αλεξάνδρα, Αλεξία, Αλεξάντρα, Αλέκα, Ιανουάριος, Ιανός, Ιανή, Φαίστος, Φαιστή, Φαιστίνα,Βάιος, Βάια, Βάγια, Βαία Δάφνης, Δάφνη

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Ρουμάνοι μαθητές και καθηγητές στο 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων

ΤΟΠΙΚΑ03.04.2024 | 9:06 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων, γνωστό από τη συμμετοχή του σε ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus, επέλεξαν για την κατάρτισή τους 5 μαθητές και 2 καθηγητές από το Λύκειο Καλών Τεχνών “Ionel Perlea” της πόλης Σλομποζία της Ρουμανίας

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus με τίτλο «Step up! Learning and Evolving» δίνει την δυνατότητα να συνεχιστεί η ευρωπαϊκή συνεργασία που είχαν τα δύο σχολεία στο παρελθόν και να βοηθήσει τους μαθητές να αναπτύξουν διάφορες δεξιότητες.

Ο σκοπός αυτού του προγράμματος  Erasmus είναι να συνδεθούν  ευρωπαϊοι μαθητές και να ενθαρρυνθούν να λάβουν μέρος σε δραστηριότητες ομαδικής εργασίας και ανταλλαγής εμπειριών μεταξύ τους. Μια πολύ σημαντική δεξιότητα την σημερινή εποχή, που προτείνεται μέσα από αυτό το πρόγραμμα, είναι η ψηφιακή δεξιότητα και θέλουμε οι μαθητές να είναι δημιουργοί πόρων και όχι απλοί χρήστες και καταναλωτές. Έτσι, θα εργαστούν με διάφορα ψηφιακά εργαλεία προκειμένου να δημιουργήσουν ψηφιακούς πόρους που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν στα σχολεία τους και να γίνουν παράδειγμα καλής πρακτικής για άλλα σχολεία.

Οι Ρουμάνοι μαθητές και καθηγητές θα βρίσκονται στο 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων από 1 έως 5 Απριλίου 2024 και θα πάρουν μέρος σε διάφορες δραστηριότητες που έχουν οργανωθεί για αυτούς, ενώ παράλληλα θα συμμετέχουν από κοινού με έλληνες μαθητές σε παρακολούθηση διδασκαλίας, τόσο στα θεωρητικά μαθήματα όσο και στα εργαστήρια του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Τρικάλων.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης